Inauguració del Casal de la Gent Gran de Palaudàries

Última revisió 11-02-2019 12:32
11/02/2019

Més de 600 persones van assistir, el dissabte 9 de febrer, a la inauguració del Casal de la Gent Gran de Palaudàries.

La regidora de Gent Gran, Mariona Pedrerol, va parlar de la necessitat d’aquest nou equipament per la dispersió territorial del municipi i l’envelliment de la població; Lliçà d’Amunt compta amb unes 2.500 persones majors de 65 anys. Pedrerol també va dir que el nou Casal millora la xarxa d’equipaments de la població i fomenta l’envelliment actiu. La regidora de Gent gran es va mostrar molt orgullosa del Casal de la Gent Gran de Palaudàries i va concloure que “cal omplir de vida els anys i no només d’anys la vida”.

L’Alcalde, Ignasi Simón, va demanar disculpes per la demora  i les molèsties ocasionades per les obres. Els treballs de construcció del Casal de la Gent Gran de Palaudàries es van adjudicar a l’empresa Axis Patrimoni SL, a la qual se li va haver de rescindir el contracte a causa del retard en l’execució; la continuació de les obres es va adjudicar a l’empresa CPM. L’Alcalde va tenir paraules d’agraïment per a tots els regidors del Consistori, l’empresa, l’arquitecte i els tècnics municipals implicats en el projecte. Ignasi Simón també va encoratjar l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Palaudàries, amb la qual s’ha de signar un conveni de cessió, a dinamitzar el Casal; aquesta associació també ha participat activament en el projecte. A més, l’Alcalde va explicar que s’ha plantat un arbre japonès, una espècie que ja existia en el Paleolític i que és molt resistent, com a símbol de longevitat. Simón també va destacar que en 10 anys el col·lectiu de la gent gran a Lliçà d’Amunt ha passat de representar un 11% de la població a representar-ne un 16%.

L’edifici ha estat dissenyat per Codina Prats Valls i Arquitectes Associats SLP. L’arquitecte de l’obra, Toni Codina, va exposar les característiques tècniques del Casal, destacant-ne l’ús de materials naturals, l’alta eficiència energètica i una volumetria integrada amb l’entorn.

El Casal de la Gent Gran de Palaudàries està situat al costat del Centre Cívic Palaudàries. És d’una sola planta i compta amb el vestíbul principal, amb accés des de la carretera de Palaudàries, i una gran sala polivalent amb possibilitat de funcionament com a 1 sala, 2 o 3 independents en funció de l’ús, amb façana al pati interior. En un costat de l’accés principal, amb façana al carrer, hi ha una cuina, amb el seu magatzem i un magatzem annex, i la sortida a una terrassa on es preveu instal·lar una barbacoa. A l’altre costat de l’accés principal, també amb façana al carrer, hi ha la resta de sales i serveis, que són dos despatxos, una perruqueria i dos lavabos generals.

L’acte simbòlic de descobriment d’una placa va donar per inaugurat el Casal de la Gent Gran de Palaudàries i va donar pas a les portes obertes al recinte. La inauguració va finalitzar amb un pica-pica per a tots els assistents.