Preinscripcions per cursar el PFI d'Auxiliar d'Hoteleria

Última revisió 13-05-2019 12:10
13/05/2019

Les sol·licituds de preinscripció s’han de presentar entre el 13 i el 24 de maig.

Al setembre començarà la tercera edició del PFI (Programa de Formació i Inserció) d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració, autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El PFI s’adreça a joves no ocupats que a l’inici del curs tinguin com a mínim 16 anys i com a màxim 21 anys, que hagin deixat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) sense obtenció del títol i que no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació.

Aquest programa té una triple finalitat: educativa, formativa i professionalitzadora.

El programa compta amb assessorament i pla d’atenció individualitzat, i orientació personal i recursos per a la inserció laboral i/o educativa; i permet la iniciació en una professió amb pràctiques en empresa, un primer contacte amb el món laboral i l’obtenció d’un certificat professionalitzador de nivell 1.

La formació bàsica del curs 2019-20 del PFI d’Auxiliar d’Hoteleria està previst fer-la a l’Escola d’Adults, mentre que la part professionalitzadora es farà al Restaurant La Cruïlla-Portal Vell. A més, es realitzaran 180 hores de pràctiques a restaurants de la zona.

En acabar, es pot treballar com auxiliar d’hoteleria en cuines i serveis de restauració o bé continuar la formació realitzant les provés d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà o accedir a un Centre de Formació d’Adults per treure’s el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria).

La primera edició del PFI va comptar amb 17 alumnes, dels quals 11 van obtenir el títol. En la segona edició, que acabarà aquest mes de juny, hi ha 15 alumnes.

Per fer la preinscripció cal trucar prèviament al telèfon 93 860 72 20 de dilluns a divendres de 9h a 14h i demanar hora per a una entrevista personal.

El període per presentar sol·licituds és del 13 al 24 de maig (ambdós inclosos).

La publicació de les llistes definitives amb l’alumnat admès tindrà lloc l’1 de juliol.

Les matriculacions es faran del 2 al 19 de juliol (ambdós inclosos) i del 2 al 5 de setembre (ambdós inclosos).

L’oferta de places per aquest PFI és d’un màxim de 17 alumnes.

PFI d'Auxiliar d'Hoteleria
PFI d'Auxiliar d'Hoteleria