L'Ajuntament lliura dos Certificats d'Acollida

Última revisió 12-03-2020 10:01
04/03/2020

El passat dilluns, 2 de març, les regidores d'Acció Social i Atenció a la Ciutadania, Lourdes Martín i Feli Romero, van lliurar els Certificats d’Acollida, que atorga la Generalitat de Catalunya, a dues persones del municipi, naturals de Veneçuela, que han finalitzat l’itinerari de formació del Servei de Primera Acollida.

El Servei de Primera Acollida es presta en conveni amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu, amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania, a través d'un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes.

Aquest servei ofereix un acompanyament i un itinerari formatiu que facilita l’adquisició de competències lingüístiques, laborals, de coneixement de la societat catalana i de l’ordenament jurídic amb l'objectiu de certificar uns coneixements mínims per facilitar el viure i el treballar a Catalunya. Aquest servei està adreçat a persones estrangeres immigrades, sol·licitants d’asil, refugiades, apàtrides i persones retornades.

Des de l’any 2017 s’han atès a un total de 18 persones.

Les persones interessades a participar es poden adreçar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament o als Serveis socials municipals.

Et pot interessar