Connexions mòbils més ràpides i amb més cobertura arriben a Lliçà d'Amunt amb el nou 4G

Última revisió 08-07-2019 12:03
08/07/2019

Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange començaran properament a oferir a Lliçà d’Amunt serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz, la qual cosa permetrà gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i més extensió geogràfica.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), les operadores han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció de la senyal de televisió.

El desplegament 4G s’emmarca en l’establert en el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015, on es va procedir a la liberació de les freqüèncias entre 790 y 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors es feien servir per la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividendo Digital. A partir de llavors, aquestes freqüèncias van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Llega800 és l’entitat gestora que s’encarregarà de solucionar qualsevol afectació que succeeixi en la recepció de la TDT motivada per les emissions de la tecnologia 4G en la banda de 800MHz per assegurar la continuïtat del servei de TV. Una actuació totalment gratuïta per a l’usuari.

Aquest procediment d’actuació habilita un telèfon d’atenció gratuït i una pàgina web a la qual poden recórrer tots els usuaris per sol·licitar l’actuació en les seves instal·lacions per la solució de les afectacions de manera que pugui restablir-se el servei TDT amb total normalitat.

El número d’atenció gratuït per als ciutadans és el seguent: 900 833 999 I la pàgina web posada a disposició per als ciutadans és: www.llega800.es

Infografia
Infografia "Llega 800"

Enllaços