L'Ajuntament garanteix l'accés a dispositius electrònics i Internet a tot l'alumnat del municipi

Última revisió 20-04-2020 11:05
20/04/2020

Davant del nou escenari lectiu a causa del confinament per la crisi sanitària del Coronavirus, l’Ajuntament i els centres educatius del municipi treballen per garantir que les oportunitats d’aprenentatge arribin a tot l’alumnat, especialment als col·lectius més vulnerables, i puguin seguir des de casa les classes del tercer i darrer trimestre del curs escolar 2019-20 que s'estan portant a terme de forma telemàtica.

L’Ajuntament s’està fent càrrec de la connectivitat dels alumnes de Lliçà d’Amunt més vulnerables a petició del Departament d’Educació, que va informar que no pot garantir el repartiment d’ordinadors i les connexions al nostre poble fins d’aquí a quatre setmanes.

Per això, ahir al matí l’Ajuntament va enviar personal municipal a recollir els 100 dispositius dels centres educatius (ordinadors i tauletes electròniques) i els va repartir a casa de cada alume/a que ho necessita.

En relació a la connectivitat, l’administració local ha contractat 25 línies d'Internet noves que té previst posar en marxa a finals de la setmana que ve i ha comprat 25 dispositius MIFI, aparells que funcionen com a router Wifi però, en comptes d'estar connectats a la línia telefònica, porten insertada una targeta SIM de telèfon mòbil amb Internet. Pel que fa a les dades, cada línia de connectivitat disposarà d’una capacitat de 60 Gb al mes. Els dos primers mesos de contractació d’aquestes línies compten amb una subvenció per part del Ministeri d’Educació.

Per tal de conèixer quines són les necessitats de l’alumnat i les famílies més vulnerables pel que fa a la connectivitat i la disposició de dispositius electrònics, el Departament d’Educació va facilitar un qüestionari als centres educatius. A Lliçà d’Amunt hi ha un centenar d’alumnes amb aquesta necessitat.

Els paquets amb dades o amb els dispositius electrònics són un préstec pel període de confinament, i s’hauran de retornar al centre el primer dia de retorn a les classes.

Campanya de recollida de dispositius

A tots aquests dispositius electrònics dels centres educatius s’hi han d’afegir les aportacions de la ciutadania mitjançant la campanya de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes electròniques que va fer l’Ajuntament per habilitar-los per a ús educatiu i posar-los a disposició de famílies amb fills en edat escolar sense accés a tecnologia. De moment, però, d’aquesta crida per a la cessió de dispositius, n’han arribat tres, que s’utilitzaran per si en faltessin o algun dels dispositius dels centres educatius es fes malbé.

Creació d’una comissió de seguiment

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament ha creat una comissió de seguiment amb les Direccions de les Escoles i Instituts del municipi mentre duri aquest nou escenari de classes telemàtiques. Aquesta nova comissió es reunirà, mitjançant videoconferència, dos cops per setmana amb l’objectiu de garantir una coordinació entre els centres educatius del municipi i l’Ajuntament.

Recollida de dispositius
Recollida de dispositius