L'Ajuntament posa en marxa la primera fase del projecte de gratuïtat de llibres de text

Última revisió 05-05-2020 14:22
05/05/2020

Amb l'inici d'aquest aquest projecte, Lliçà d'Amunt continuarà fent passes endavant per a l'escolarització pública, igualitària i de qualitat.

L’Ajuntament, amb la finalitat de fomentar la igualtat d’oportunitats dels infants a l’accés a l’educació, vol contribuir a aquest dret fonamental convocant ajudes per a l’adquisició de llibres de text, fungibles i llicències digitals, que representen una important despesa per a les famílies.

Des de principis d’any, la regidoria d’Educació treballa per consensuar amb els centres educatius unes bases per poder tirar endavant aquest projecte consistent en la gratuïtat dels llibres de text. El document ha aconseguit el suport gairebé unànime de tota la comunitat educativa del municipi.

Segons el regidor d’Educació, Fran Sánchez, aquestes bases donaran un nou impuls al projecte educatiu del municipi, permetran una renovació pedagògica amb més garanties, però, sobretot, esdevindran un canvi important per a l’accés igualitari a l’educació, sense tenir en compte la renda. Aquest projecte suposarà, segons paraules del regidor d’Educació, un canvi fonamental en l’evolució de l’educació pública del nostre municipi.

En el darrer Ple, l’equip de govern va portar aquestes bases a votació, aconseguint el vot favorable de tots els grups de l’oposició.

El projecte de gratuïtat de llibres de text consisteix en una gran socialització i compra de llibres de text, llicències digitals, material associat i material fungible per a les escoles del nostre poble. L’ajuntament ha destinat 75.000 € per una primera fase del projecte, que cobrirà fins a 4t de Primària, i ha anunciat que, en els dos anys immediatament següents, el projecte s’ampliarà fins arribar a 4t de l’ESO, incorporant així tota l’educació obligatòria.

Les direccions dels centres educatius seran les encarregades de pilotar el projecte a cada centre, tot i que serà el consell escolar de cada centre el que tindrà la darrera paraula per a l’addició del centre al projecte.

Les bases també regulen el preu de manteniment del projecte, que per aquesta primera fase, el Consell Escolar Municipal, òrgan que regularà i controlarà l’equitat del projecte, ha decidit que sigui de 10 euros per alumne.

Com no podia ser d’una altra manera, el projecte inclou la màxima transparència possible, perquè les famílies puguin saber quin és el cost del material didàctic que ha cobert l’Ajuntament. En cas que el projecte educatiu del centre tingui exigències a nivell de material que excedeixin del que les bases recullen, les famílies hauran de cobrir aquests materials.

L’Ajuntament dona un pas endavant per aconseguir una escolarització pública gratuïta i de qualitat, i confia que aquest projecte es convertirà en una marca d’identitat del municipi com a poble educador.

Projecte de gratuïtat de llibres de text
Projecte de gratuïtat de llibres de text