L'Ajuntament suma esforços per millorar la seguretat al municipi

Última revisió 18-02-2019 19:02
18/02/2019

En els darrers mesos, Catalunya està patint un increment de robatoris en habitatges per part de grups organitzats i especialitzats i, malauradament, Lliçà d’Amunt no és un excepció.

La policia local, tot i no ser l’únic cos amb competència en la matèria, ha liderat les actuacions policials preventives que es van iniciar el passat mes d’octubre, amb la intensificació de la presència i del patrullatge policial, tant amb dotacions uniformades com no logotipades, en punts estratègics del municipi, fins i tot a les zones forestals, donat que els autors fan servir aquestes zones per accedir als domicilis. Les actuacions també han comportat un increment dels controls estàtics i la identificació i escorcoll de qualsevol persona i/o vehicle que pogués resultar sospitós. Aquestes mesures, les quals hores d’ara encara es mantenen, s’han desenvolupat amb el reforç del servei ordinari incrementant el nombre d’efectius en els dies i les franges horàries de més afectació. En aquest sentit, val a dir que l’Ajuntament, com no pot ser d’una altra manera, assumirà i mantindrà l’esforç necessari per poder incidir en aquesta problemàtica.

Pel que fa a aspectes de coordinació, es manté la màxima col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra, tant pel que fa a l’anàlisi, com en l'organització de controls i dispositius conjunts en el territori. També amb el mateix objectiu, s’ha portat a terme una Junta Local de Seguretat Extraordinària.

D’altra banda, cal tenir present que Lliçà d’Amunt és un municipi amb una superfície extensa, una multitud d’accessos (carrers principals, secundaris, pistes forestals que enllacen amb altres municipis, etc.) i amb una configuració urbanística complexa i basada en edificacions de cases unifamiliars aïllades. Davant d’aquestes característiques i circumstàncies, els cossos policials necessiten de la col·laboració ciutadana com un complement fonamental de l'èxit de les actuacions policials i una font molt important d'informació. Per aquest motiu, és molt convenient i necessari que els ciutadans i ciutadanes informin a la policia (telèfon 93 860 70 80) de manera immediata de qualsevol situació anòmala o anormal que puguin observar com ara: soroll de vidres trencats, de cops o d'altres no habituals, activitat en habitatges que coneguin com a habitualment deshabitats, presència de persones i/o vehicles desconeguts a la zona, activitats aparentment delictives (persones saltant tanques, retirant mobles o electrodomèstics d'habitatges, vehicles observant habitatges, etc. ) i, evidentment, aquelles que siguin manifestament fets delictius.

Aquesta col·laboració es pot exercir, si així ho desitgen, de manera anònima i és de vital importància per la intervenció policial.

Una altra de les recomanacions de la policia és millorar els elements de seguretat dels habitatges, ja que amb mesures simples es pot dificultar l'acció dels autors. En aquest sentit, qualsevol persona que estigui interessada en obtenir més informació es pot adreçar a la unitat de Proximitat de la Policia Local de Lliçà d'Amunt, la qual presta assessorament  en aquesta matèria. Igualment es recorda la importància de les sessions formatives que aquesta unitat desenvolupa per mitjà de les associacions de veïns del municipi, on s'imparteixen consells per a la millora de la seguretat de les persones i dels habitatges.

 

 

Policia Local
Policia Local