Repartiment de mascaretes elaborades per persones voluntàries

Última revisió 30-04-2020 17:35
29/04/2020

Des de finals de març fins a finals d’abril, l’Ajuntament ha repartit un total de 3.070 mascaretes a col·lectius vulnerables, comerços i població en general.

El voluntariat és una qualitat que defineix molts lliçanencs i lliçanenques. I, en aquests moments de crisi sanitària, els hem d’agrair la solidaritat envers els altres. En aquest sentit, hi ha moltes persones voluntàries del nostre poble, majoritàriament dones, que estan cosint diferents productes sanitaris protectors per prevenir el contagi del Covid-19: bates de plàstic per als professionals del CAP de La Vall del Tenes i l'Hospital de Granollers; gorros per al personal mèdic de l'hospital; i mascaretes per a col·lectius vulnerables, comerços i població en general.

L’Ajuntament és qui proporciona el material (plàstic, goma, tela, etc.) que fan servir aquestes persones voluntàries per elaborar les eines protectores, un material comprat per l’administració local o donat per algunes empreses, que l’Ajuntament s’encarrega de recollir al proveïdor i repartir a casa de les cosidores.

En l’elaboració d’aquests productes sanitaris, aquestes cosidores segueixen instruccions i patrons concrets, segons les indicacions de professionals sanitaris, per garantir un mínim de qualitat del producte final.

L’Ajuntament també és qui s’encarrega d’anar a buscar els productes un cop elaborats.

Les mascaretes es reparteixen un cop per setmana a diferents col·lectius i llocs: persones vulnerables, usuaris i usuàries del SAD, Banc d’Aliments, comerços del municipi que tenen permesa l'obertura, benzineres... També se’n deixen als autobusos de TLA per aquelles persones que han d'anar a treballar i no en disposen.

Aquesta setmana també s’estan repartint mascaretes infantils entre els comerços.

Des de finals de març fins a finals d’abril, s'ha repartit un total de 3.070 mascaretes.

La feina de recollir i distribuir el material, anar a buscar les mascaretes fetes i repartir-les a diferents col·lectius i llocs va a càrrec de personal de l'Ajuntament, però també persones voluntàries, coordinats tots per la Regidoria d'Acció Social i amb el suport de la regidoria de Cohesió Social.