Viu el Nadal a Lliçà d'Amunt

Última revisió 29-11-2019 14:50
29/11/2019

Ajuntament i entitats locals han organitzat per les festes de Nadal 2019-2020, que van del 9 de desembre al 6 de gener, una programació tradicional d’esperit nadalenc, on destaca com a novetat una Pista de patinatge sobre gel.

Pista de patinatge sobre gel

Per primera vegada a Lliçà d’Amunt, aquest Nadal es podrà patinar sobre gel en una pista de més de 200 metres quadrats, que estarà situada a la plaça de Julià Martí i Pou. Per imaginar-vos les dimensions, podem dir que hi caben
50 persones patinant al mateix moment. Hi serà des del dissabte 21 de desembre fins el dimarts 7 de gener, de dilluns a divendres de 16h a 20h i els dissabtes i diumenges de 10h a 14h i de 16h a 20h. El preu serà de 3€ per persona
i donarà dret a mitja hora de patinatge i al lloguer de patins. Altres ofertes es podran consultar al mateix espai. Hi haurà monitors de pista. Els dies 25 de desembre i 1 de gener la pista romandrà tancada. Serà obligatori l’ús de guants d’hivern per accedir a la pista.

El Tió més gran i divertit del món

El Tió més gran i divertit del món no faltarà a la cita de cada any al nostre poble. L’Ajuntament convida a petits i grans a fer cagar el tió, el dissabte 21 de desembre, a partir de les 17.30h, a la plaça Julià Martí i Pou.

Xocolatada popular

Per aquest mateix dissabte 21 de desembre, a la mateixa plaça de Julià Martí i Pou, l’Ajuntament prepararà la tradicional xocolatada popular, a les 18h. L’Associació de comerciants i botiguers de Lliçà d’Amunt col·labora en aquesta
activitat aportant melindros que vendran al preu de 1€. Els diners recollits aniran destinats a les paneres solidàries de Càritas Parroquial de Lliçà d’Amunt.

Ball de Nadal

L’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Aliança, ha tornat a organitzar un Ball de Nadal per a la gent gran. Serà el diumenge 22 de desembre, a les 18h, a l’ateneu. Aquest ball està dedicat a tota la gent gran empadronada al municipi
major de 65 anys. Les invitacions s’han de recollir a l’OAC de l’Ajuntament a partir del 9 de desembre i fins a exhaurir existències. L’aforament és limitat a la capacitat de la sala.

Parc de Nadal

El Parc de Nadal, torna un any més, amb uns dies plens d’activitats per als més petits de la casa, nens i nenes de 0 a 12 anys. A l’interior del Pavelló hi haurà tallers creatius, inflables, maquillatge, zona per a nadons, espais de jocs diversos i consoles, entre altres activitats. Aquest any, com a novetat, podrem posar-nos a prova i passar una bona estona amb l’“Scape Room” que “Tricric” ens oferirà (més informació a www.tricric.cat). A l’exterior del Pavelló hi haurà
un circuit de karts a pedals, una pista de làser combat i inflables per als més grans. Aquesta serà l’oferta lúdica gratuïta de la propera edició del Parc Infantil de Nadal, que tindrà lloc del 28 al 30 de desembre, de 16h a 20h, al Pavelló d’Esports, i podria ampliar-se al matí.

Representació d’”Els Pastorets”

Aquest any la programació de Nadal tornarà a comptar amb Els Pastorets, una representació teatral de tradició nadalenca que fa molts anys que no s’escenifica al municipi i que s’ha recuperat. Hi actuen part de l’elenc d’actors i actrius que participaven anualment a l’obra de teatre de Sant Jordi “Catalunya, princesa meva”, que ha passat a ser bianual, com ho seran Els Pastorets. I també hi actua gent que havia fet Els Pastorets al municipi anys enrere i noves incorporacions, a més d’entitats locals. La representació d’Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres tindrà lloc els dies 28 i 29 de desembre a les 19h, a l’Ateneu l’Aliança. Les entrades s’han de recollir a l’OAC de l’Ajuntament o al
Casal de la Gent Gran del centre, fins a exhaurir existències i a partir del 16 de desembre. El sistema de pagament serà el conegut com a taquilla inversa on els espectadors, al finalitzar l’obra, dipositaran el que creguin que val la representació. Els diners recollits aniran íntegrament destinats a Càritas Parroquial de Lliçà d’Amunt.

La programació del Nadal 2019-2020 també inclou la campanya “Puja al Bus per la Marató de TV3” de la regidoria de Transport públic i mobilitat, i la Nit de l’Esport de la regidoria d’Esports, a més de les activitats del desembre de la Biblioteca Ca l’Oliveres: Tarda de jocs de taula en família; Taller creatiu; Taller “Diy: Fes-t’ho tu mateix/a”; L’hora del vermut: Tast de xocolata; Taller de manualitats per adults; Bibliolab “Roller coaster & Loopings”; i Sons de colors.

També inclou la programació de desembre de l’ateneu L’Aliança: Cicle de xerrades: Situació actual de l’economia i les empreses; Matins tranquils: Concert de bols tibetans; i Espectacle infantil: Txema The Postman.

Tampoc falten a la programació de Nadal d’enguany activitats organitzades per altres entitats locals: un taller de fanalets en anglès a càrrec de l’escola Kids&Us, una ballada de sardanes a càrrec del grup Tocats per la sardana, el Concert de Nadal de la Coral l’Aliança, la Missa del Gall de la Parròquia de Sant Julià i el tradicional Quinto de Nadal del grup d’Esplai, a més de Concerts de Nadal de l’escola de música.

Per donar la benvinguda a l’any 2020, després de les campanades, a les 00.45h, l’ateneu l’Aliança ha preparat una Gran Festa de Cap d’Any a l’ateneu, i l’Ajuntament també ha organitzat un Concert de Cap d’Any, per al dilluns 1 de gener, a les 20h, al Pavelló d’Esports, a càrrec de la Bandeltenes.

Però, la programació d’aquestes festes no s’acaba aquí; el mes de gener continuarà amb l’Oficina dels somnis a la Biblioteca Ca l’Oliveres per lliurar la carta dels Reis Mags al Patge Xumet i la Patgessa Amèlia; la visita del carter reial als Centres Cívics; i l’arribada de Ses Majestats els Reis.

 

Programa de Nadal 2019-20
Programa de Nadal 2019-20