LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Escola Bressol Municipal Palaudàries

Descripció de l'equipament

Situada al barri de Palaudàries, al costat del centre cívic, la nova escola bressol presenta 6 aules destinades a l'educació d'infants de 0 a 3 anys, una sala de mestres, serveis, una sala polivalent, una cuina on elaborem el menjar i un espaiós pati per als nens i nenes.

 

Comptem amb personal qualificat: personal docent que vetlla per una educació rica i estimulant, que conformen dotze educadores (dues per aula), i personal no docent, 1 cuinera i 1 ajudant de cuina.

Activitats que organitza

L’objectiu principal del centre és afavorir el desenvolupament intel·lectual, físic afectiu i social de l’infant, respectant el seu ritme de creixement i adaptant-nos a les seves necessitats.

 

Els hàbits són les activitats que es treballen cada dia de manera estable i normalment molt pautades per part de la persona adulta, però que representen un aspecte central en el procés de desenvolupament en aquests primers anys de vida. Les situacions d’alimentació, de neteja, de descans i d’ordre són absolutament presents al llarg del dia i són l’element organitzador de totes les altres activitats. Es tracta de situacions d’interacció importantíssimes entre l’adult i l’infant, que possibiliten a l’infant el coneixement del seu cos, de la seva persona. Li permeten adquirir una autonomia personal i això li facilitarà més endavant una integració dins la societat.

 

Les classes estan distribuïdes per racons de joc, que són espais adequats amb el material i les condicions necessàries per afavorir una interacció de l’infant amb els objectes i amb els altres nens i nenes. Aquests racons varien durant el curs per tal de mantenir despert el seu interès. Per què el nen prengui consciència del seu cos, de les seves capacitats i les seves limitacions, a l’escola potenciem la psicomotricitat mitjançant diferents propostes de joc.

 

Amb diferents materials, l’infant manipula i experimenta lliurement amb gomets, guixos, fang, pintura, xocolata..., per tal de fomentar la creativitat, la imaginació i el sentit del tacte.

 

Un cop per setmana sortim a passejar pels voltants de l’escola i això els permet conèixer l’entorn més proper i alhora adquirir habilitats motrius.

 

També comencem a introduir els infants en el món de la tradició i cultura popular, a partir de la celebració de festes com Sant Jordi, Carnaval o Nadal, sempre des d’una perspectiva tradicional i no religiosa.

 

La parla, la música, la plàstica i la matemàtica són diferents formes de comunicació, per això potenciem que l’infant se n’adoni i que les utilitzi com a mitjà d’expressió i relació. L’observació de contes, murals, làmines i fotografies ajuda l’infant a adquirir nou vocabulari, estimula l’atenció i promou el llenguatge com a eina de comunicació.

 

L’audició, les danses, les cançons ajuden l’infant a desenvolupar el sentit de l’oïda, el gust i la sensibilitat per la música.

 

El joc heurístic és un joc de descoberta i d’experimentació que es porta a terme en infants de 12 a 20 mesos. En aquesta edat hi ha un constant interès en descobrir i experimentar amb objectes i materials diversos, com taps de suro, capses metàl·liques, pedres, cadenes... La panera dels tresors conté objectes molt variats que s’ofereixen als infants de 6 i 10 mesos, perquè els explorin. Aquests objectes han de ser de materials naturals, de fusta, de metall, de roba..., per tal de copsar el màxim interès dels infants, incidint en el seu desenvolupament sensorial.

 

Cada any anem a la piscina. Durant uns mesos oferim aquesta proposta per tal que el nen conegui aquest medi i s’hi sàpiga moure amb agilitat.

 

Una altra de les propostes de l’escola és anar de colònies. És una experiència molt enriquidora en un entorn molt diferent al que ja coneixen, ja que convivim nens i nenes i mestres durant dos dies molt intensos.

 


Qui gestiona l'equipament?

 • Nom

  Regidoria d’Educació
 • Adreça

  c. d’Anselm Clavé, 73
 • Horari

  de dilluns a divendres, de 8 a 14 h i tardes de dilluns a dijous de 16 a 19 h
 • Email

  ajuntament@llicamunt.cat
 • Telèfon

  93 841 52 25
 • Fax

  93 841 41 75

Àrea d’influència Zona 2 - ZONA DE PALAUDÀRIES (ESCOLA BRESSOL DE PALAUDÀRIES)

Inclou els barris de: Can Costa, Ca l’Esteper, Pineda Vallès, Can Lledó, Can Roure, Can Rovira, Can Salgot, Mas Bo, Palaudalba, i Palaudàries.


Altres dades d'interèsCorreu electrònic de la Comissió de Pares i Mares de Palaudaries: comissioparesimaresebp@hotmail.com


Dades de contacte

Adreça: C. del Segre, 63

Telèfon: 93 864 59 54

Email: a8065056@xtec.cat

Horari
de dilluns a divendres de 8 a 17 h


Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

 • Exterior EBM Palaudàries

  Exterior EBM Palaudàries

 • Pati

  Pati

 • Pati

  Pati

 • Aula

  Aula

 • Aula

  Aula

 • Aula

  Aula

Documentació adjunta

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75