LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Fi de les zones de protecció i vigilància d'influença aviària

11 d'abril de 2017


Segons la informació facilitada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP) el dissabte, 1 d’abril,  va finalitzar el període de vigència de les zones de vigilància establertes amb motiu dels focus d’influença aviària en aus de corral declarats a finals del mes de febrer a les demarcacions de Girona i Barcelona.

 

En conseqüència, a partir del 2 d’abril:

 

 • Les explotacions avícoles ubicades dins dels radis de 10 km dels focus ja no estaran sotmeses a cap tipus de restricció de moviment en l’àmbit nacional.
 • Les explotacions avícoles ubicades dins dels radis de 10 km dels focus deixaran d’estar sotmeses a restriccions de moviment en l’àmbit intracomunitari (UE).
 • Les subexplotacions d’espècies diferents a les aus de corral a les quals se’ls havia retirat el permís d’emissió de DST podran tornar a emetre aquest tipus de documentació.
 • Es podran alliberar aus per repoblar zones de caça i es podrà reprendre l’activitat de caça en aquestes zones.
 • Es podrà retirar o escampar jaç, fem o purins de les explotacions avícoles i de les explotacions que allotgen aus amb altres espècies situades en aquesta zona, sense necessitat d’autorització del DARP, a excepció de les explotacions afectades.

 

 No obstant això, es mantindran les mesures genèriques de bioseguretat per minimitzar el risc d’entrada i difusió de la influença aviària:

 

 • Prohibició de la utilització d’ocells de les ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams.
 • Prohibició de criar ànecs i oques conjuntament amb altres aus de corral.
 • Prohibició de criar aus de corral a l’aire lliure.
 • Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits d’aigua en els quals hi puguin tenir accés les aus salvatges, excepte en el cas que aquesta estigui tractada per garantir la inactivació de possibles virus de IA.
 • Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior han d’estar suficientment protegits enfront les aus salvatges aquàtiques.

 

D’altra banda, es considera necessari mantenir la prohibició relativa a la presència d’aus en fires, mercats, certàmens i altres concentracions en els quals no es pugui assegurar el seu confinament a tot el territori català.

 

Totes aquestes mesures es mantindran fins que l’avaluació del risc demostri que ja no ens trobem davant un risc alt d’entrada i propagació de la influença aviària a Catalunya.

 

 

 


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

 • Ànecs (Font: Generalitat de Catalunya)

  Ànecs (Font: Generalitat de Catalunya)

Enllaços relacionats

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75