LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

"A Lliçà, les persones abans que les fronteres"

18 de maig de 2017


Aquest és el títol de la Jornada Solidària que tindrà lloc el dissabte 27 de maig en suport als refugiats.

 

A iniciativa dels centres educatius del municipi, que van manifestar a l’Ajuntament les seves inquietuds i les del seu alumnat envers el conflicte armat de la Mediterrània, l’administració local coordina la Jornada Solidària “A Lliçà, les persones abans que les fronteres”, que tindrà lloc el dissabte 27 de maig, durant tot el dia, a l’ateneu l’Aliança i a la Plaça Catalunya.

 

Els beneficis de totes les activitats programades a la jornada es destinaran íntegrament al finançament de dos projectes:

 

 

La programació s’iniciarà a les 12 del migdia, Carles Prats, periodista i conductor del telenotícies migdia de TV3, serà l'encarregat de l'obertura de la jornada i, tot seguit,  es succeiran dues conferències: la primera a càrrec de l'ONG Amb les teves mans, on s’explicarà de primera mà la situació a la Mediterrània, i la segona a càrrec de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), que ens parlarà del paper dels municipis en el procés d’acollida.

 

Sobre les 13.30h, tindrà lloc una Taula rodona, moderada per Carles Prats, que comptarà amb la participació de representats de les ONG conferenciants, CCAR i Amb les teves mans, de l’entitat Casa nostra casa vostra, de les voluntàries del projecte d’acollida de Lliçà d’Amunt i del centre de formació Informa’t. Un cop finalitzada,  es projectarà el vídeo “Mare Mortum”, realitzat per l’alumnat de l’escola Miquel Martí i Pol, on es recrea, a través de l’art, l’exili dels refugiats sirians.

 

Les entitats Lliçà Peruanitos, Càritas, Assemblea Nacional Catalana i Colla de carretons seran les encarregades de l’Arrossada Popular, que tindrà lloc a la Plaça Catalunya, a partir de les 14.30h. El tiquet, que té un preu de 5 euros, inclou beguda, arròs i postres. La compra de tiquets es pot fer anticipadament a l’OAC de l’Ajuntament o bé en línia al web municipal. Tota la recaptació de la venda de tiquets es destinarà íntegrament als dos projectes de la jornada.

 

Les activitats de tarda s’iniciaran amb la Carpa Contacontes, a càrrec de l’alumnat de l’INS Lliçà. Seguidament, tindrà lloc una mostra de ball, a càrrec de l’Associació de veïns de Can Xicota,  l’Associació de veïns de Can Rovira Nou, la Colla del Ritme i de l’alumnat de l’Institut Lliçà. L'entitat Colla de Gegants i Geganters també ens oferirà una mostra dels seus balls. A les 18.30h, el grup lliçanenc Police Line actuarà en concert a la Plaça Catalunya.

 

La cloenda de l’acte anirà a càrrec del regidor de Cooperació, Antonio Polo, i el regidor de Cultura, Albert Iglesias, que seran els encarregats de lliurar la recaptació de la jornada a les dues ONG beneficiàries per al finançament dels seus projectes. La jornada finalitzarà amb un llançament simbòlic de globus per la pau traca final amb la Colla de Diables de Lliçà.

 

Complementant la programació, durant tot el dia a l’entorn de la Plaça Catalunya, hi hauran parades de venda de productes elaborats per l’alumnat  de les escoles Lliçà i Rosa Oriol; exposicions dels treballs sobre el conflicte de la Mediterrània de l’alumnat dels instituts; venda de tiquets per al sorteig d’una manta confeccionada per l’entitat Amunt Dones; un photocall, fet per alumnat de l’Institut Lliçà; i servei de bar. A més, la recaptació del Quinto del Casal de la Gent Gran, del dissabte  a la tarda, anirà destinada als projectes solidaris.

 

L’Ajuntament vol agrair la col·laboració altruista de totes les entitats i persones a títol individual que fan realitat aquesta jornada de germanor i solidaritat.

 

Consulta tota la programació de la jornada solidària “A Lliçà, les persones abans que les fronteres”


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

  • "A Lliçà, les persones abans que les fronteres"

    "A Lliçà, les persones abans que les fronteres"

  • Programa

    Programa

  • Programa

    Programa

Documentació adjunta

Enllaços relacionats

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75