LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Finalitzades les obres de renovació de les canonades d’abastament d’aigua dels carrers Anselm Clavé i Tenes

15 de maig de 2017


La setmana passada van finalitzar les obres de renovació de la xarxa d’aigua del carrer del Tenes i part del carrer d’Anselm Clavé, l'actuació més important del Pla d’Inversions d'Aigua (PIA) del 2016.

 

Aquesta darrera intervenció a la xarxa fa efectiva la separació de l’abastament del centre urbà del de Can Xicota i la baixada de pressió de servei a tot el centre urbà. Un cop finalitzada l'obra hidràulica i, donat el mal estat en que va quedar el paviment del carrer del Tenes, també s’ha reasfaltat completament el tram superior d’aquest carrer, entre Folch i Torres i la carretera. A falta de fer el tancament definitiu del capítol econòmic, l’obra ha representat una inversió total aproximada de 200.000 euros.

 

Amb aquesta actuació queda pràcticament acabat el Pla d’Inversions d’Aigua 2016, del qual falten un parell de petites accions, i ja s’està treballant en els detalls del PIA 2017.

 

Cal dir que la posada en marxa de la xarxa de distribució ha presentat moltes complicacions en el seu tram final, la connexió a les canonades existents de l'avinguda dels Països Catalans, especialment la dels números senars entre els carrers Tenes i València. Les manipulacions efectuades han tensionat molt  la canonada en aquest tram, evidenciant el seu mal estat amb diverses avaries recurrents en molt poc temps. Des del servei d’abastament s’està valorant la possibilitat de realitzar una obra d’urgència per substituir aquest tram.

 

La inversió en renovació de canonades i altres actuacions a la xarxa d’aigua realitzada en els darrers trimestres comença a rendir resultats, ja que s’ha aconseguit revertir la tendència creixent en el número d’avaries dels darrers anys, i el 2016 va haver un 32% menys d’avaries que l’any anterior. Tot i així, les xifres d’incidències encara són massa elevades. però "el compromís de l’Ajuntament per seguir invertint per millorar la xarxa d’aigua és total”, comenta Iban Martínez, regidor de Companyies de Serveis.


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

 • Obres al carrer del Tenes

  Obres al carrer del Tenes

 • Obres al carrer del Tenes

  Obres al carrer del Tenes

 • Obres al carrer del Tenes

  Obres al carrer del Tenes

 • Número d'avaries per trimestre

  Número d'avaries per trimestre

 • Obra finalitzada

  Obra finalitzada

 • Obra finalitzada

  Obra finalitzada

 • Obra finalitzada

  Obra finalitzada

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75