LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

38a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes

25 de juliol de 2017


El passat dimecres,  20 juliol, va tenir lloc la presentació de 38a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes-Gran Premi Barnasfalt, que se celebrarà a Lliçà d’Amunt els dies 1, 2 i 3 de setembre.

 

Aquest any, en el moment de la presentació,  s’havia batut el rècord d’inscrits, amb 26 equips, entre ells 4 equips provinents de França, 1 d'Itàlia, el que confirma la internacionalització de la prova. També entre els inscrits hi figura 1 equip de Huelva, 1 equip 100% femení i 3 de la Vall del Tenes.

 

L'edició d'enguany comptarà, una vegada més, amb alguns dels millors pilots de les especialitats de Motocròs i Enduro a escala nacional i internacional. La prova està oberta a motocicletes amb un cubicatge no superior als 50cc, amb un 2% de tolerància que hauran de rodar 24 hores ininterrompudes demostrant la resistència dels pilots i també de les seves màquines. Els equips només disposaran d'un ciclomotor per a competir i quatre pilots.

 

Durant la presentació, el president del Grup 24 Hores, Francesc Padró, ha donat els detalls de la prova i les novetats d'aquesta edició, que si bé a nivell de normativa no canvia si que contempla novetats destacades, com el nou sistema de cronometratge online, que permetrà als equips disposar de tota la informació de la cursa en temps real.

 

Pel que fa a les activitats paral·leles d’aquesta edició, Padró va destacar la fira a la zona del village, i un complet programa d'activitats lúdiques i culturals, amb espectacles infantils i per adults. També va destacar el caràcter solidari d'algunes d'aquestes propostes, com la donació a una ONG de  de la recaptació de la ”macro tirolina” que travessa part del circuït. En el seu discurs va avançar que, un dels reptes per a aquesta nova edició, és minimitzar els efectes de la pols al circuit, tot i que és un tema que depèn molt de les condicions meteorològiques. Per concloure va agrair a patrocinadors, a l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt i a totes les persones voluntàries que fan possible l'organització i l’èxit d'aquest esdeveniment esportiu.

 

A l’acte també es va fer la presentació de la imatge d’enguany , obra de Nerea Jiménez, alumna de l’escola Lliçà d’Amunt, guanyadora del Concurs de cartells de la cursa, que aquest any ha comptat amb més de 100 propostes de les escoles de la Vall del Tenes participants.

 

A l’acte van assistir l’Alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón, i el regidor d’Esports, Manel Busquets.

 

El regidor d'Esports va destacar en el seu discurs la paraula “èxit”, mot que qualifica a moltes vessants de la prova: la de la participació d’equips, la de la quantitat de seguidors de la prova i l’èxit del ressò mediàtic, referint-se a un article de la revista digital Enduro Magazine que parla de la cursa com una de les més dures i exigents del calendari europeu. Busquets va destacar també la innovació continuada de la prova i el fet d’apostar per incloure noves categories. El regidor d’Esports va manifestar la voluntat del Consistori d'estar sempre al costat de les 24 Hores i va encoratjar els organitzadors a seguir endavant amb la seva tasca lligada a valors tan importants com l'esforç, la tenacitat i el treball en equip. Per finalitzar la seva intervenció va recordar la figura del pilot de Granollers, Enric Saurí, mort recentment en una competició de motociclisme.

 

La presentació va finalitzar amb un petit refrigeri per a totes les persones assistents, que també van poder gaudir d'una petita exposició de motocicletes, mostra de les màquines que correran aquest any.

 

Per a més informació podeu visitar el web de l’organització:  http://www.24hores.cat/


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

 • Imatge de la 38a edició (Font: Instagram @24hvalldeltenes)

  Imatge de la 38a edició (Font: Instagram @24hvalldeltenes)

 • Moment de la presentació (font: Instagram @24hvalldeltenes)

  Moment de la presentació (font: Instagram @24hvalldeltenes)

 • Mural amb la imatge de la cursa (font: Instagram @24hvalldeltenes)

  Mural amb la imatge de la cursa (font: Instagram @24hvalldeltenes)

 • Nerea Jiménez, guanyadora del Concurs de cartells (font: Instagram @24hvalldeltenes)

  Nerea Jiménez, guanyadora del Concurs de cartells (font: Instagram @24hvalldeltenes)

Enllaços relacionats

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75