LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Prevenció de la plaga de les plantes Xylella fastidiosa

11 d'octubre de 2017


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha informat de les mesures per evitar la introducció i propagació al nostre territori de la plaga de quarantena anomenada Xylella fastidiosa, que pot atacar més de 300 espècies de plantes i podria afectar greument cultius molt importants de Catalunya, com l’olivera, l’ametller, la vinya, els cítrics i plantes ornamentals.


Es tracta d’un bacteri que provoca un decaïment ràpid i generalitzat de la planta, i en els casos més greus, la seva mort.


La principal via de propagació de la Xylella és el comerç de plantes contaminades provinents de zones on és present.


La Comissió Europea, per tal d’evitar la introducció i propagació de Xylella fastidiosa dins la UE, ha dictat mesures d’emergència mitjançant la Decisió d’Execució 2015/789, que obliga a les plantes hoste de Xylella fastidiosa a anar acompanyades per a la seva comercialització amb el Passaport fitosanitari CE.


Actualment, aquesta plaga continua extenent-se pel sud d’Itàlia, i s’han detectats focus a França (Costa Blava i Còrsega), Alemanya, Illes Balears i enguany també a Alacant. A Catalunya continuem estant lliures d’aquest bacteri.


La seva eradicació, una vegada detectada, és molt difícil. La millor estratègia és la prevenció.


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina
© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75