LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Viu la ciència a la Biblioteca!

8 de novembre de 2017


Del 10 al 19 de novembre la Biblioteca Ca l’Oliveres se suma a la celebració de la 22a Setmana de la Ciència que té lloc arreu de Catalunya.

 

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i el fil conductor de l’edició d’enguany és el turisme sostenible, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament promogut per Nacions Unides, que aspira a sensibilitzar els responsables de prendre decisions i el públic en general de la contribució del turisme sostenible al desenvolupament.


Durant la Setmana de la Ciència tindran lloc tot un munt d’activitats de divulgació científica com jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc., que podeu consultar a la pàgina web www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia/.


La Biblioteca Ca l’Oliveres també se suma a la celebració i ha organitzat un programa d’activitats de divulgació científica de caràcter general per a tots els públics. Són les següents:
EXPOSICIÓ “MARTAPROP”

Del 10 al 30 de novembre, a la planta 1 de la Biblioteca.

Divendres 10 de novembre, a les 19:30h, s’inaugurarà la Setmana de la Ciència amb una visita guiada a l’exposició a càrrec de l’autor, Màrius Gómez. A través d’una exposició conceptual de 100 fotografies, el lliçanenc Màrius Gómez ens fa sentir el planteta Mart més a prop de nosaltres i ens fa reflexionar sobre com podria ser la vida en un planeta Mart utòpic.
Des de l’Espai Garum s’ha creat un compte d’Instagram “martaprop” perquè tot aquell que vulgui fer fotografies del seu “Mart” més proper, pugui fer-ho i compartir-ho amb tothom.
CONTES AL VOL “LA PETITA MEI A LA RECERCA DELS COLORS PERDUTS”Dissabte 11 de novembre ales 11h
“La petita Mei a la recerca dels colors perduts” és un espectacle que fusiona l’art de la narració amb la màgia de la química. En Jesús Gasco, professor de química i en el paper del savi Turot, anirà realitzant un seguit d’experiments increïbles que ompliran de màgia la narració de la història a càrrec de l’actriu Núria Clemares. “En un petit poble d’Àsia, un dia, els seus habitants es desperten sense colors. No hi ha el blau, ni el verd, ni el marró, ni el rosa....Al no haver-hi colors, tampoc hi ha emocions”. A càrrec de la companyia Experimenta’m un conte. Adreçat a famílies amb infants a partir de 3 anys.
TALLER FAMILIAR “TOCA-TOCA: EL MÓN DELS INSECTES”Dilluns 13 de novembre a les17:30h
Tindrem l’oportunitat de conèixer, veure de prop i tocar diferents tipus d’insectes com insectes pal, mantis, escarabats, aranyes, grills, llagostes, papallones, etc. A càrrec de Sergi Romeu de Fasmids. Adreçat a famílies amb infants a partir de 4 anys. Inscripció prèvia a partir del 2 de novembre. Places limitades.
TALLER INFANTIL “CONSTRUCCIÓ D’UN MODEL DEL PLANETA SATURN”Dimarts 14 de novembre a les 17:30h
En aquest taller s’explicarà una característica que tenen en comú els planetes gasosos, la presència d’unes estructures en forma d’anells. Els més importants estan situats en el planeta Saturn. S’explicarà el seu origen i la seva estructura, i es muntarà un model molt senzill però vistós del planeta Saturn, amb els seus anells. A càrrec d’Univers Quark, Serveis astronòmics. Adreçat a infants a partir de 4 anys. Inscripció prèvia a partir del 2 de
novembre. Places limitades.
XERRADA “LA FORÇA DE LA VIDA: DES DEL SEU ORIGEN FINS A L’APARICIÓ DE L’OXIGEN GAS”Dijous 16 de novembre a les 18:30h
A càrrec de la doctora en Biologia i Lliçanenca de l’Any 2017, Maria Soley. La vida es va originar dins l’aigua i, durant molts milions d’anys, només va poder donar-se en aquestes condicions perquè la radiació ultraviolada era massa potent per permetre la vida al medi terrestre. Només després de la formació de la capa d’ozó, fa uns 800 milions d’anys, la vida va poder evolucionar fora de l’aigua i es va iniciar la colonització del medi terrestre.
NIU DE PARAULES “BESTIOLES I BESTIOLETES”Dissabte 18 de novembre a les 11h
Contes petits, suaus, musicals i dolços on unes bestioles una mica trapelles i un pèl lladregotes aprendran que compartir sempre és la millor solució. Bestioletes de peluix, de roba i cel·lofan ens despertaran els sentits i animaran a petits i grans a compartir i col·laborar. Sessió amb música i material plàstic que els infants podran manipular. A càrrec de Núria Alonso de Suc de Contes. Adreçat a famílies amb infants fins als 3 anys. Inscripció prèvia a partir del 2 de novembre. Places limitades.


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

  • 22a Setmana de la Ciència

    22a Setmana de la Ciència

Enllaços relacionats

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75