LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

3 nous DEA en vehicles de la Policia

7 de febrer de 2018


Els tres vehicles de la Policia Local ara porten un aparell DEA (Desfibril·lador extern automàtic), per tant ara són cotxes patrulla cardioprotegits, tal i com s’indica en un vinil. Per altra banda, una part de la plantilla policial va fer un curs de formació al respecte i la part restant el farà durantaquest any.


Aquests tres aparells DEA són totalment automàtics i indiquen per mitjà de missatges de veu i instruccions escrites els passos a seguir.


El DEA es fa servir quan una persona ha perdut el coneixement, no existeix respiració i no hi ha signes de circulació. L’aparell actua davant d’arrítmies tributàries de desfibril·lació.


L’Ajuntament ha adquirit aquests aparells a partir d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.


Aquests tres nous DEA en vehicles de la Policia se sumen als que l’Ajuntament ha anat adquirint amb anterioritat i que estan situats al Casal de la Gent Gran, als Centres Cívics Ca l’Artigues i Palaudàries, a l’exterior del Pavelló d’Esports i al Camp de Futbol. A més, Protecció Civil també disposa d’un DEA en la unitat mòbil d’emergències.


Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental i, d’entre aquestes, destaca la mort sobtada cardíaca. La majoria de les morts sobtades cardíaques succeeix fora de l’àmbit sanitari. L’evidència
científica ha establert que les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca, definida com una situació en què hi ha una persona inconscient i que no respira amb normalitat, depenen del seu reconeixement precoç, d’una activació i resposta precoç dels sistemes d’emergències, d’un inici precoç de les maniobres de Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP) i d’una desfibril·lació precoç. Totes aquestes accions formen part de les tres primeres
anelles de l’anomenada “Cadena de Supervivència”.


El Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) és un equip tècnic homologat per fer-lo servir d’acord amb la legislació vigent, capaç d’analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies tributàries de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme cardíac viable, amb alts nivells de seguretat.


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

  • Vehicle amb el DEA

    Vehicle amb el DEA

  • Vehicle amb el DEA

    Vehicle amb el DEA

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75