LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Presentació del nou local d’"El Rebost"

16 de maig de 2018


“El Rebost”, situat a l’Espai Municipal Can Malé, emmagatzema i lliura aliments a famílies amb dificultats econòmiques del municipi.

 

“El Rebost”, nou nom per al Banc d’Aliments de Lliçà d’Amunt, ha passat d’ubicar-se en un local del carrer Sala Ambròs a un nou local situat a l’Espai Municipal Can Malé, a la primera planta de la nau 6, on hi ha diferents sales que sumen una superfície total de 274,40 m2, que s’han adequat per a l’emmagatzematge i la recollida d’aliments.


La presentació oficial d’aquest nou local va tenir lloc ahir dimarts, 15 de maig. L’acte va comptar amb el descobriment d’una placa a càrrec de l’Alcalde, Ignasi Simón, i el Mossèn del poble, Aaron de Larrazabal, els quals van dirigir unes paraules als assistents, juntament amb el Coordinador del Banc d’Aliments del Vallès Oriental, Ramon Mora. Els tres van tenir paraules d’agraïment a tots els implicats en aquest projecte de solidaritat, que van desitjar que sigui caduc, la qual cosa indicarà que tothom té solventada la necessitat bàsica de l’alimentació.


El Banc dels Aliments de Lliçà d’Amunt, promogut per la Parròquia de Sant Julià, està gestionat per Càritas Parroquial i la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament, que hi aporten voluntaris, diners i mitjans logístics.


Els voluntaris són el motor d’”El Rebost”. Hi ha 15 persones voluntàries que van a buscar els aliments a diferents donants (Fundació El Xiprer de Granollers, el Banc d’Aliments de Barcelona, Creu Roja (programa d’ajuda europea), entitats locals, empreses del poble, particulars, el Gran Recapte anual...), gestionen l’estoc d’aliments i en fan el lliurament a les persones usuàries.


Els beneficiaris, unes 144 famílies (364persones) amb dificultats econòmiques del municipi, venen mensualment a recollir aliments per tot el mes; cada setmana s’atén una mitjana de 36 famílies.


L’any 2017 es van lliurar uns 70.722 kg. d’aliments; una mitjana de 1.473 kg. a la setmana.


Els assistents a la presentació del nou local d’”El Rebost” van visitar-ne les instal·lacions i van escoltar les explicacions sobre la gestió d’aquest equipament.


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

  • Presentació d'"El Rebost"

    Presentació d'"El Rebost"

  • Presentació d'"El Rebost"

    Presentació d'"El Rebost"

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75