LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt
|
 

Campanya Suma't al Civisme!

Imatge de campanya
ABRIL

SUMA'T AL 0,0!

L’Ajuntament i les tres estacions de servei del municipi van signar un conveni de col.laboració, el passat 8 de març, per fomentar les bones pràctiques en la conducció, especialment en els joves.

Entre els mesos d’abril i juny, es portarà a terme la campanya Apunta’t al 0,0. La Policia Local realitzarà diversos controls d’alcoholèmia i els conductors residents a Lliçà d’Amunt, d’edats compreses entre els 16 i els 35 anys, que donin una taxa de 0,0, obtindran un val de descompte de 5 euros en la reposició de combustible a les estacions de servei del poble, sempre que facin un consum mínim de 20 euros. Per poder accedir al descompte, hauran de presentar el val i mostrar el DNI i la matrícula del vehicle.

Els vals tenen caducitat i un mateix conductor no pot ser obsequiat dues vegades.

Les estacions de servei que formen part d’aquesta campanya són l’Estació de Servei El Pinar, a la Cruïlla; Estacions de Servei Lliçà d’Amunt, a la carretera nova; i l’Estació de Servei Repsol, de la C-17 al pas per Lliçà d’Amunt.Imatge del val
LLIÇANIMÀLIA: LA FESTA DELS ANIMALS EL DIA 17 D'ABRIL


“Cal tenir els animals degudament identificats i censats. No els abandoneu o maltracteu. Controleu que el vostre animal no s’escapi de casa i no el deixeu passejar sol per la via pública. Els propietaris de gossos perillosos hauran de tenir el permís corresponent. Hem de recollir les deposicions dels nostres animals”.

El proper dissabte 17 d’abril tindrà lloc una festa per promoure la tinença responsable d'animals de companyia. Tots els assistents que vinguin amb la seva mascota rebran el regal d’un porta-bosses per a la recollida d’excrements. I els que no tinguin la mascota amb microxip, només aquest dia, podran posar-la-hi per tan sols 15 euros.

L’espai de la festa, al Pinar de la Riera, s’obrirà al públic a les 10 h. A les 11 h hi haurà una exhibició d’agility a càrrec d’Agility Can Jané. Després, tindrà lloc el lliurament de premis del Concurs de gossos, al qual no caldrà inscriure’s i on participaran tots els gossos que assisteixin a la festa. Hi haurà diferents categories de premi: el gos més gran; el gos més petit; el gos més simpàtic i el gos més curiós. El lliurament de premis anirà a càrrec de l’alcalde i el regidor, i consistirà en un diploma i un lot de productes per a cada categoria. A les 12.30 h tindrà lloc un acte molt important pels gossos perduts i abandonats: la passarel•la d’adopció. Si esteu pensant a tenir un gos, aquesta pot ser una gran ocasió per donar una llar a animals que ho han passat molt malament i que segur que us recompensaran amb molt carinyo.

Seguidament i fins a les 14 h, que el recinte tancarà les portes, els Mossos d’Esquadra, l'Associació UCRO de gossos de rescat i l’Associació catalana de gossos d’assistència faran una exhibició amb els seus respectius animals, que ens mostraran com desenvolupen diferents tasques en diferents àmbits de servei a la ciutadania: detecció de drogues, rescat i assistència.

Durant la jornada també hi haurà estands informatius (Ajuntament, Societat Protectora d’Animals de Mataró, Centre d’Acollida d‘Animals de Companyia del Vallès Oriental, Agility Can Jané, Associació PROGAT, ensinistrament  ValleCan i productes per a mascotes, perruqueria canina…) i servei de bar, que estarà gestionat per una entitat local.

A l’estand de l’Ajuntament, els assistents del municipi podran recollir vals per col•locar el microxip als seus animals a un preu únic i subvencionat de 15 euros, a més d’obtenir la documentació i la informació necessària per censar-los. El número de vales serà limitat. La campanya de subvenció del microxip continuarà fins el 30 de juliol, però costarà 30 euros. Cada any, l’Ajuntament ha de recollir molts gossos als carrers del nostre municipi.

La tinença responsable d’animals de companyia és un dels temes del calendari 2010 que ha editat l’Ajuntament.

L’administració local porta a terme, aquest any 2010, una campanya de civisme que pretén fomentar els valors cívics entre la ciutadania. El punt de partida de la campanya ha estat l’edició del calendari del 2010 amb temes sobre el civisme al municipi. En el calendari anual dos personatges creats per l’ocasió, el Pau i la Nora, són els encarregats d’introduir mes a mes les actituds cíviques que a través d’aquesta campanya es volen destacar i que comprenen diferents àmbits com ara el medi ambient, l’educació vial o la convivència ciutadana.


Podeu veure les fotos dels millors moments del Lliçanimàlia al final de la pàgina.

logo Animals


MAIGSUMA'T AL CIVISME ALS BARRIS!

Amb l’objectiu de fomentar el civisme entre els veïns del municipi, i dintre de la campanya Suma’t al civisme! engegada a principis d’abril, la Policia Local ha programat un seguit de jornades a les diferents associacions de veïns de tots els barris de Lliçà d’Amunt. En aquestes xerrades es tracta de donar a conèixer a tothom l’Ordenança Municipal de Policia i Bon Govern.

Entre els temes que s’abordaran a les jornades es tractarà sobre la necessitat de rebutjar la intolerància, el respecte a les minories ètniques, religioses, sexuals i la promoció de la tolerància com a principi bàsic.

A més, també es farà especial emfasi en que el comportament de les persones a la via pública ha de ser cívic i que cal evitar els actes que puguin causar molèsties als demés.

En aquestes trobades es recordaran normes tan bàsiques per a una bona convivència com els horaris on cal respectar el silenci, tant a les vivendes com a la via pública, la prohibició d’embrutar, abocar escombraries o buidar aigües a la via pública, entre d’altres.

L’any passat també es van fer una sèrie de xerrades sobre consells de seguretat i van assistir un total de 500 veïns.

Les jornades previstes per al mes de maig són:

Dissabte 8 Imatge del tríptic informatiu

Mas Bo/Can Lledó 

Hora: 11 h

Lloc: Local Social AAVV

Diumenge 9

AAVV Ca l’Esteper

Hora: 11 h

Lloc: Local social


AAVV Palaudalba

Hora 12 h

Lloc: Centre Cívic Palaudàries

Dissabte 15

Ca l’Oliveres

Hora: 10 h

Lloc: Casal d’Avis

Diumenge 16

Can Xicota i el Raval de Can Xicota

Hora: 11 h

Lloc: Local Social AAVV

Dissabte 22

Can Costa

Hora: 10.30 h

Lloc: Local Social AAVV

Can Roure

Hora: 18 h

Lloc: Local Social AAVV

Diumenge 23

Can Rovira Nou i Can Rovira Vell

Hora: 11 h

Lloc: Local Social AAVV

Pinedes del Vallès

Hora: 11 h

Lloc: Local Social AAVV

Dissabte 29

Can Salgot

Hora: 12 h

Lloc: Local Social AAVV

Ca l’Artigues

Hora: 19 h

Lloc: Local Sociacl AAVV

Diumenge 30

Pineda Feu, Pinar i Ballestà

Hora: 11 h

Lloc: Casal d’Avis

Dissabte 5 de juny

Can Farell

Hora: 19 h

Lloc: Local Social AAVV

Dates a determiner: Can Franquesa i Les OliveresEL MOSQUIT TIGRE: UN PROBLEMA QUE NECESSITA LA COL.LABORACIÓ DE TOTHOM

El mosquit tigre és una espècie procedent de l’Àsia que s’ha estès per tot el món des de fa uns anys. Es tracta de mosquits molt actius que s’han adaptat molt bé a l’entorn dels nostres habitatges, ja que han trobat un substitut al seu hàbitat natural (forats als troncs dels arbres) en tot tipus de recipients petits on s’acumula l’aigua.

Els principals problemes per controlar aquest insecte són:

- Es tracta d’ una espècie diürna i activa des de maig fins a novembre, de manera que les persones hi tenen una exposició permanent durant el període que més s’utilitzen els jardins i els patis.

- És un mosquit agressiu que pica repetidament i és molt molest, de manera que és difícil de suportar-lo fins i tot amb poblacions reduïdes.

- Provoquen freqüents problemes dèrmics a les persones, tot i que s’aprecia una immunització al cap d’un temps en part de la població.

- Utilitza recipients artificials que són comuns i abundants als domicilis, i a més són difícils de detectar.

- La major part d’aquests recipients on es reprodueixen es troben en propietats privades, on són difícils de detectar i on els serveis públics no hi poden entrar sense un procediment administratiu complex.

- Com que els mosquits actuen a l’exterior dels habitatges els productes insecticides domèstics habituals no són aplicables.

- A excepció de llocs molt concrets, NO és viable fer fumigacions, perquè tenen una eficàcia molt baixa (els mosquits tornarien a aparèixer als 15 dies) i perquè els productes insecticides són tòxics per a la salut humana i per al medi ambient.

Vinyeta del calendari referent al mosquit tigreL’única possibilitat de control és eliminar els possibles llocs de reproducció d’aquest mosquit, buidant l’aigua de qualsevol recipient i evitant que s’hi torni a acumular. La llista de llocs on aquest mosquit pot reproduïr-se és molt àmplia: embornals d’aigua, testos, galledes, canonades de recollida de aigües de pluja que s’han embussat per la pinassa, forats en les tanques de les cases, forats en els troncs dels arbres, etc, de manera que cal fer una revisió a fons dels nostres domicilis.

Les piscines amb restes d’aigua sense tractament no són un lloc perillós pel mosquit tigre, que es reprodueix en llocs més petits.

Es poden prendre mesures personals per evitar les picades del mosquit tigre i així poder gaudir del jardí.

Trobareu informació extensa sobre el mosquit tigre a http://www.elbaixllobregat.net/mosquitigre/
Suma't al Civisme mes a mes

Lliçanimàlia 2010 en imatges


 • Unitat Canina Mossos d'Esquadra

  Unitat Canina Mossos d'Esquadra

 • Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

  Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

 • Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

  Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

 • Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

  Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

 • Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

  Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

 • Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

  Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra

 • Exhibició d'Agility Can Jané

  Exhibició d'Agility Can Jané

 • Exhibició d'Agility Can Jané

  Exhibició d'Agility Can Jané

 • Exhibició d'Agility Can Jané

  Exhibició d'Agility Can Jané

 • Exhibició d'Agility Can Jané

  Exhibició d'Agility Can Jané

 • Exhibició d'Agility Can Jané

  Exhibició d'Agility Can Jané

 • Gos Assistent al Lliçanimàlia

  Gos Assistent al Lliçanimàlia

 • Gos Assistent al Lliçanimàlia

  Gos Assistent al Lliçanimàlia

 • Gos Assistent al Lliçanimàlia

  Gos Assistent al Lliçanimàlia

 • Gossos en adopció

  Gossos en adopció

 • Gossos en adopció

  Gossos en adopció

 • Gossos en adopció

  Gossos en adopció

 • Públic assistent

  Públic assistent

 • Pasarel.la d'adopció

  Pasarel.la d'adopció

 • Stand de l'Ajuntament

  Stand de l'Ajuntament

 • Stands participants

  Stands participants

 • Mostra de perruqueria

  Mostra de perruqueria

 • Unitat Canina de Rescat d'Osona

  Unitat Canina de Rescat d'Osona

 • Unitat Canina de Rescat d'Osona

  Unitat Canina de Rescat d'Osona

 • Unitat Canina de Rescat d'Osona

  Unitat Canina de Rescat d'Osona

 • Unitat Canina de Rescat d'Osona

  Unitat Canina de Rescat d'Osona

 • Associació Catalana de Gossos d'Assistència

  Associació Catalana de Gossos d'Assistència

 • Associació Catalana de Gossos d'Assistència

  Associació Catalana de Gossos d'Assistència

 • Associació Catalana de Gossos d'Assistència

  Associació Catalana de Gossos d'Assistència

 • Associació Catalana de Gossos d'Assistència

  Associació Catalana de Gossos d'Assistència

 • Associació Catalana de Gossos d'Assistència

  Associació Catalana de Gossos d'Assistència

 • Associació Catalana de Gossos d'Assistència

  Associació Catalana de Gossos d'Assistència

Llegeix el contingut de la pàgina
© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75