Inauguració de l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes

Última revisió 27-12-2018 14:32
10/12/2018

La Mancomunitat de la Vall del Tenes va inaugurar, el passat 1 de desembre, l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes.


La directora general de Serveis de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Tere Rovira, va fer la presentació de l'acte, va anomenar tots els serveis que actualment ofereix la mancomunitat per al creixement personal,
formatiu i laboral dels ciutadans dels quatre municipis integrants, i va remarcar l'aposta per l'Educació fruit de la qual és la inauguració de l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes.


L'acte va comptar amb l'assistència del director de Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat al Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó, i del gerent de Serveis d'Educació de la Diputació, Jordi Plana.


Pere Masó va agrair l'esforç de la mancomunitat per donar resposta a una necessitat tan important com és l'educació al llarg de la vida i va manifestar la importància de la cooperació entre administracions, que és l'esperit de la mancomunitat.


Jordi Plana va desitjar molts èxits a l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes, que s'uneix a la seixantena existents al territori, que treballen en xarxa, i també va felicitar la mancomunitat per haver escoltat el poble i donat resposta a una de les seves necessitats amb aquesta aposta valenta.


La Directora de l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes, Èrika Cabrera, també va dirigir unes paraules; va dir que l'escola encara està en construcció, veient els perfils d'alumnes, però que l'objectiu és solventar les necessitats educatives de tots els usuaris. La directora també va agrair la feina de tot l'equip que treballa a l'escola i va donar pas a dos alumnes, el David i el Javi, que van donar les gràcies a tots els
agents implicats en la creació de l'Escola de Persones Adultes i van explicar la seva experiència com a alumnes, que és molt enriquidora.


L'actual president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Joan Galiano (alcalde de Bigues i Riells) també va donar les gràcies a totes les institucions implicades i va reafirmar el compromís de la mancomunitat per l'educació, així com la seva voluntat de treballar al servei del ciutadà i dels pobles de la Vall del Tenes.


L'acte va estar amenitzat per Júlia Pascual, alumne de l'Escola de Música de la Vall del Tenes i va finalitzar amb la descoberta d'una placa, una visita guiada i un aperitiu.


L'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes va obrir les portes al setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar 2018-2019.

 

Un dels principals objectius d'aquesta escola és atendre les necessitats educatives de la població a partir d'una atenció individualitzada, treballant dues vessants: la part educativa, donant resposta de qualitat en l'oferta de cursos; i la part social, proporcionant un espai de diàleg, creativitat i noves propostes als municipis.

 


Actualment, la formació inclou Graduat en Educació Secundaria, Preparació per a les Proves d'Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior, Preparació per a les Proves d'Accés a la Universitat per a majors de 25 i 45 anys, Cicles de Formació Instrumental i Cursos de Informàtica i Llengües.

Inauguració de l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes
Inauguració de l'Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes