Es presenta la nova flota de TLA

Última revisió 18-02-2019 13:03
18/02/2019

Transports de Lliçà d’Amunt (TLA) ja circula amb els nous vehicles, que s’aniran incorporant gradualment al llarg de la setmana, per tal de poder fer la prova de rodament de cada nova unitat que s’incorpora a la flota. Es tracta de tres autobusos estàndard de 12 metres, amb capacitat per a 90 passatgers cadascun i adaptats per a persones amb diversitat funcional. Aquests autobusos recullen les darreres tecnologies en vehicles de transport de passatgers, a més d’estar dotats d’una part motriu amb tecnologia híbrida que els fa molt més eficients, a la vegada que redueixen l’emissió de gasos i partícules i la contaminació acústica.

La presentació de la nova flota de TLA va tenir lloc ahir, al migdia, a la Biblioteca Ca l’Oliveres. Aquest acte també donava inici a la celebració del 20è aniversari de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA) que es commemora aquest any.

L’acte, amenitzat amb música en directe, va comptar amb els parlaments oficials, una exposició i projecció de l’evolució de la flota de TLA, l’acte simbòlic de bateig dels nous vehicles, la visita als busos, un piscolabis i un petit recorregut per fer-ne l’estrena.

El regidor de Transport públic i mobilitat, Manel Busquets, va parlar de l’evolució de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA) des dels seus inicis, ara fa 20 anys, fins ara, aportant dades dels vehicles i les places ofertes. TLA va començar el 1999 amb 1 vehicle i 13 places i aquest 2019 compta amb 4 vehicles i 351 places, que ens converteix en la segona flota urbana del Vallès Oriental. A més, TLA ha passat de 3.070 viatges l’any 1999 a més de 240.000 l’any 2018.

Manel Busquets va donar les gràcies als usuaris i conductors i va dir que hi ha ganes de continuar donant el millor servei possible.

El regidor de Transport públic i mobilitat va explicar els avantatges del nou model d’autobús urbà: més capacitat, més espaiós, més còmode, adaptat i, sobretot, més ecològic, entre altres qualitats.

Manel Busquets va anomenar la gran oferta actual de línies: 8 els feiners i 4 els caps de setmana i festius, fruit de la reestructuració de TLA iniciada l’octubre del 2017 fa dos anys. També va anomenar les 29 marquesines existents actualment.

El regidor de Transport públic i mobilitat va dir que aquell acte era la culminació de 20 anys de feina en bé del Transport de Lliçà d’Amunt i va assenyalar que l’Ajuntament seguirà treballant per fer que les distàncies entre barris siguin cada dia més petites.

Per la seva banda, el Conseller Delegat de Sagalés, l’empresa operadora del servei, Ramon Sagalés, va dir que el servei de transport urbà de Lliçà d’Amunt havia estat un repte per a l’empresa i que Lliçà d’Amunt és un poble líder en aquest àmbit.

L’Alcalde, Ignasi Simón, va parlar de l’aposta de l’Ajuntament per la mobilitat alternativa i la sostenibilitat. També va destacar que el transport públic no és obligatori en una població de 15.000 habitants i va dir que el que està fent Lliçà d’Amunt és únic i som un exemple.

Ignasi Simón va tenir paraules d’agraïment per tots els regidors que han passat per l’àrea de Transport públic i mobilitat, pels seus treballadors i, sobretot, pel tècnic, que s’ha fet seu el projecte.

Després dels parlaments, es va fer l’acte simbòlic de bateig dels nous autobusos.

La celebració va acabar amb un piscolabis i un petit recorregut amb els nous autobusos urbans.