Ja s’ha obert la inscripció a les sessions participatives.

">

Comencen les sessions de debat ciutadà sobre l'espai públic del nou centre urbà

Última revisió 06-05-2021 09:29
06/05/2021

Ja s’ha obert la inscripció a les sessions participatives.

El procés participatiu promogut per l’INCASOL i l’Ajuntament permetrà establir els criteris bàsics que l’equip redactor del projecte d’urbanització del nou centre urbà haurà de tenir en compte per elaborar la proposta dels espais públics, d’acord a les propostes i necessitats dels veïns i veïnes de Lliçà d’Amunt. El passat 29 d’abril va tenir lloc una sessió informativa en línia, que està disponible al canal de Youtube de l’Ajuntament. També es preveu una sessió informativa amb el Consell d’Infants el proper 7 de maig.

Quan i com es podrà participar

Entre els mesos de maig i juny es realitzaran diferents sessions deliberatives obertes a la ciutadania i a les associacions del municipi, i altres amb col·lectius concrets, com el jovent i les dones, per copsar la seva percepció específica. En la situació actual d’emergència sanitària, es preveu que seran principalment en format virtual. Per assistir-hi caldrà fer inscripció prèvia a través de la plataforma https://participa.gencat.cat/processes/centrellicamunt.

Amb la voluntat de facilitar la participació al màxim de persones i col·lectius, a través de la plataforma virtual del procés s’ofereix la possibilitat de fer aportacions individuals, mitjançant un espai de propostes, i també de realitzar sessions autogestionades. En aquest sentit, ja s’ha previst la futura celebració de diferents sessions d’aquest tipus, adreçades a la participació dels infants de 5è i 6è de Primària dels centres educatius del municipi.

La fase de retorn, a desenvolupar cap a principis d’octubre, tindrà en compte donar a conèixer els resultats del procés participatiu, i de quina manera s’incorporaran al projecte d’urbanització.

De què debatrem?

Tot i que l’espai públic a urbanitzar és un sistema interconnectat, les sessions temàtiques es dividiran en els següents àmbits per afavorir el debat:

Els aspectes sobre els que es treballarà en cada espai seran els següents:

  1. Quin caràcter haurà de tenir l’espai? Per a fer-ho, partirem de la relació amb la resta dels espais del centre i amb els edificis o equipaments propers, a fi de conferir-li una identitat pròpia, incorporant també els valors de la memòria compartida.
  2. Què farem a l’espai públic? Des de l’experiència individual, es reflexionarà per identificar possibles activitats i usos que donin resposta a les necessitats de la vida quotidiana.
  3. Amb què i com ho volem fer? Reflexionarem sobre quins elements urbans ens permetran desenvolupar aquestes activitats i quines característiques hauran de tenir aquests espais per adaptar-se als reptes de futur que suposen la sostenibilitat ambiental i els efectes del canvi climàtic.

En les diferents sessions i a la plataforma virtual del procés també es recolliran propostes de noms per aquests espais, amb una mirada específica a la incorporació dels valors compartits del patrimoni cultural, social i natural.

Podeu informar-vos de manera continuada de tot allò relacionat amb el procés i els seus resultats a través de la plataforma participa.gencat.cat i els diferents canals de comunicació municipals.

El futur centre de Lliçà d’Amunt l’hem de construir entre totes les persones que el gaudirem. Participa!

Cronograma del procés

Comencen les sessions de debat
Comencen les sessions de debat