Continua l'ampliació de l'oferta de Formació Professional

Última revisió 14-09-2023 14:18
06/09/2023

Aquest curs escolar 2023-2024 s’afegeix un altre Programa de Formació i Inserció (PFI-PTT) d’Auxiliar de Muntatges d’Instal·lacions Elèctriques d’Aigua i Gas, que arrenca la primera edició amb el grup ple, amb 16 alumnes.

El curs escolar 2023-2024 ha començat avui dimecres 6 de setembre per a l’educació infantil, primària i secundària obligatòria i el 12 de setembre ho farà per a batxillerat, formació professional i altres estudis (veure el calendari escolar d’aquest curs aprovat pel Consell Escolar Municipal el passat 13 de juny). 

Per aquest curs escolar 2023- 2024, a les escoles bressol municipals, hi ha hagut 174 matriculacions, repartides per igual entre l’Escola Bressol Municipal Palaudàries i l’Escola Bressol Municipal Nova Espurna. Aquestes xifres han implicat l’obertura d’una nova aula a l’Escola Bressol Municipal Palaudàries. D’aquesta manera, les dues escoles bressol municipals tindran dues classes de grans, una mixta, dues de mitjans i una de lactants. 

A les escoles de Lliçà d’Amunt hi ha hagut un centenar de matrícules a P3: 30 a l’Escola Els Picots, 42 a l’Institut Escola Miquel Martí i Pol i 35 a l’Escola Rosa Oriol i Anguera. Amb aquestes xifres, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha donat sis grups de P3 al nostre municipi, 2 per a cada escola. 

Els instituts rebran a 1r d’ESO  els nois i noies nascuts l’any 2011. D’aquests, 90 s’han matriculat a l’Institut Lliçà i 25 a l’Institut Escola Miquel Martí i Pol. 

Per altra banda, a l’Institut Lliçà, hi ha hagut 103 matrícules a 1r de Batxillerat i, en relació a la Formació Professional (FP), el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes té 50 matrícules; el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Guia en Medi Natural i Temps de Lleure, 57; i el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (Ciberseguretat), 39. A més d’aquests ensenyaments postobligatoris, hi ha l’Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar en Manteniment d’Instal·lacions Esportives, amb 8 matrícules,  i el Programa de Formació i Inserció (PFI-PTT) “Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració” amb 16 matrícules, al qual aquest any s’afegeix un altre PFI-PTT d’Auxiliar de Muntatges d’Instal·lacions Elèctriques d’Aigua i Gas, que arrenca la primera edició amb el grup ple, amb 16 alumnes.

Amb l’increment de l’oferta de Formació Professional al municipi, l’Ajuntament vol aconseguir un institut de formació professional nou i autònom. 

Et pot interessar