Es constitueix el Consell d'Infants de Lliçà d'Amunt

Última revisió 26-02-2019 10:42
26/02/2019

Els 14 consellers i conselleres van prendre possessió del seu càrrec el passat divendres en un acte oficial presidit per l’Alcalde, que va tenir lloc a la Biblioteca Ca l’Oliveres.

Amb la presa de possessió queda constituït aquest nou òrgan de participació infantil, a través del qual els nens i nenes podran exercir el seu dret a decidir aportant la seva opinió sobre aspectes relacionats amb la millora del seu poble.

En el Consell d’Infants hi participen nens i nenes de  5è i 6è de Primària de les tres escoles del municipi. La composició, subjecta al nombre de línies de cada escola, és la següent: 4 nens i nenes  de l’Escola Rosa Oriol i Anguera, 4 de l’Escola Miquel Martí i Pol i 6 de l’Escola Els Picots.

L’Alcalde, Ignasi Simón, i el regidor d’Educació, Fran Sánchez, van ser els encarregats de nomenar els 14 consellers i conselleres, als quals van fer entrega de la carpeta de treball.

Segons va explicar Fran Sánchez “el Consell d’Infants es crea amb l’objectiu que els nens i nenes decideixin com volen que sigui el seu municipi des de ben petits. Ells tenen un punt de vista totalment diferent al dels adults i, a la vegada, al de l’Ajuntament. És per això que el Govern municipal tindrà molt en compte la seva opinió.”

Per la seva part, l’Alcalde va agrair-los l’esforç de proposar-se millorar el municipi i de representar els seus companys i companyes. I els va fer el primer encàrrec per part de l’Ajuntament: decidir com han de ser els parcs urbans de Ca l’Artigues i Palaudàries, formant part del procés participatiu engegat recentment per l’Ajuntament.

Els Consellers i Conselleres van explicar per què han volgut formar part del Consell d’Infants i quins són els seus objectius.

L’acte va finalitzar amb un petit piscolabis per als nens i nenes i les seves famílies.

Les bases reguladores del Consell d’Infants van ser dissenyades pels infants a través de la Comissió de Treball creada amb aquesta finalitat el passat curs 2017-18.