L'equip RRB RACING guanya la XLIII edició de les 24 Hores

Última revisió 06-09-2023 14:51
04/09/2023

Aquest cap de setmana, el Circuit de Can Montcau ha estat l'escenari de la XLIII edició de les 24 Hores Internacionals de resistència en ciclomotors de la Vall del Tenes - Gran Premi Barnasfalt, que ha comptat amb un total de 38 equips inscrits i més de 150 pilots en cursa, demostrant que el món del ciclomotor té un futur molt prometedor.

Aquesta edició ha tornat a batre el rècord d’equips inscrits després de la pandèmia, fet que ha donat vida a una cursa espectacular i plena d'emoció amb un total de 152 pilots, amb 4 equips S20, 3 equips internacionals, 1 equip de fèmines, 1 equip mixt, 2 equips Màster 40 i 4 equips locals dels diversos municipis de la Vall del Tenes. També enguany, s'ha batut el rècord de participació femenina, un total de 7 pilots, una d'elles, la pilot femenina més jove de la història de les 24 Hores, Alexia Gallardo Oller, que ha guanyat la categoria mixta. Un altre tret destacable, ha estat la partició internacional, amb 12 pilots francesos i italians i la gran participació d’equips de joves pilots S20, fet que demostra el constant creixement d’aquesta cursa i la seva internacionalitat.

Enguany, també han participat pilots de gran renom del món de l’enduro i el motocròs, entre ells Sergio Navarro Huertas, Alejandro Navarro Huertas, Anna González Tomas, Bernat Cortés Picarzo, Oriol Mena Valdrearcos, Rubén Luengo, Hugo Cuesta Lera, Laia Manté Solà, Alejandro Ceballos Lopez, Yago Dominguez Oliva i Marc Truyols Cañizares.

Pel que fa a la categoria general, el guanyador de la categoria absoluta ha estat el dorsal 19, RRB RACING, del pilot Bernat Cortés, amb un total de 545 voltes; el segon classificat, el dorsal 43 - TALLERES PELAYO INNO MOLD 2, equip de Rubén Luengo, amb un total de 541 voltes; i, finalment, en tercera posició de la categoria absoluta, el dorsal 17 amb l’equip MAROTTA RRB RACING, amb el reconegut pilot Marc Truyols, que ha completat un total de 532 voltes al circuit.

L'Autoescola Granollers, amb el dorsal 3 i amb pilots provinents de Bigues Riells, ha estat el guanyador de la categoria Vall del Tenes (4ts de la classificació general). En aquesta categoria, també s’ha viscut una lluita emocionant per la segona posició entre l'equip Team La Vinya i l'equip J.Costa Junior Team. Finalment, Team La Vinya ha conquerit la segona posició del podi i 10ns de la classificació general.

Els entrenaments cronometrats van ser d’allò més emocionants, ja que l'equip J.Costa Junior Team, amb pilots S20 i tots ells de la Vall del Tenes, va aconseguir fer la volta més ràpida amb 2 minuts i 18 segons, pilotat per Hugo Cuesta. Tot i així i, a causa d’una caiguda a la primera volta, van col·locar-se a les últimes posicions. Durant la cursa han fet una remuntada espectacular i han quedat 15ns de la classificació general.

Durant la cursa s’han viscut altres remuntades impressionants, com la de l’equip PibeMoto que va tenir un incident mecànic a la volta ràpida i va fer la sortida des de l’última posició. Aquest finalment, ha quedat a la 8na posició. També, l’equip d'Oriol Mena, amb el dorsal 87, va perdre forces posicions a causa d’un problema mecànic, però ha estat capaç d'escalar molt amunt i col·locar-se a la 5a posició.

Classificacions 43a edició

Categoria absoluta (Grup 3, motors refrigerats per aigua)

 • RRB Racing – 545 voltes
 • Talleres Pelayo Inno Mold 2 - 541 voltes
 • Marotta RRB Racing  - 532 voltes

Categoria Grup 2 (motors refrigerats per aire)

 • Servimoto Kronos Aire - 514voltes
 • Pitman Motors Artriders - 509 voltes
 • Biciat – 507 voltes

Categoria Vall del Tenes

 1. Autoescola Granollers - 532 voltes
 2. Team La Vinya - 514 voltes
 3. J.Costa Junior Team - 504 voltes

Master40

 • RRB Màster 40 - 515 voltes
 • Motojoc The Workshop - 498 voltes

Sub20

 • La Leyenda de Isla Cristina - RR - 529 voltes
 • Pibemoto - 519 voltes
 • J.Costa Junior Team - 504 voltes

Categoria Femenina

 • ZUMZUM Team - 448 voltes

Categoria Mixta

 • Alella Motors - 430 voltes

Categoria Internacional

 • Team J&D - 490 voltes
 • DB Racing Team - 419 voltes
 • Team S.V.S. - 296 voltes

Categoria Promocup 2T (motocicletes de marxes)

 • Escuderia SBK Motos - 302 voltes

Categoria Promocup 2TS (motocicleta de marxes i de sèrie)

 • Sokad Racing - 104 voltes

Per últim, destacar l’èxit d’afluència de públic un any més, i durant un cap de setmana que l’espectacle del motor ha estat més viu que mai, ja que a pocs quilometres també se celebrava el Gran Premi Catalunya – Moto GP.

Finalment, la pluja no ha estat protagonista, però la variabilitat meteorològica amb fortes ratxes de vent ha dificultat el pilotatge en algunes ocasions, sobretot la matinada de diumenge.

En aquesta edició s’ha ampliat la Zona Village, que ha comptata amb un espai de restauració, stands, foodtrucks, concerts, espectacles, i un ampli ventall d'activitats i entreteniment per a tots els públics.

El dissabte a la tarda, va tenir lloc l’exhibició infantil, a càrrec de l’acadèmia Motoffroad, que va ser tot un èxit de participació, un total de 80 inscrits.

Un any més, per facilitar l'accés al circuit es va posar en marxa un servei de bus gratuït des del centre urbà amb la col·laboració amb Transports de Lliçà d’Amunt (TLA), que ha funcionat molt bé durant tot el cap de setmana (3676 persones).