#QuedatACasaAquests dies de confinament obligat, Internet és un gran aliat. Per això, diferents regidories d'atenció a les persones han preparat continguts per difondre a través de les xarxes socials municipals amb l'objectiu que els ciutadans estiguem entretinguts i no deixem de fer esport o culturitzar-nos. 

CLASSES D'ESPORT DIRIGIDES

  • Llista de reproducció "L'esport a casa de Youtube"Els monitors de la regidoria d'Esports han gravat des de casa una sèries de vídeos amb activitats esportives dirigides, que l'Ajuntament ha penjat en el seu canal de Youtube. No deixeu de fer una estona d'esport cada dia.
  • El gimnàs a casaSessions d'esport en directe a través de la plataforma Zoom.

CULTURA ONLINE

La regidoria de Cultura està creant continguts per a infants i adults per difondre a través del web i les xarxes socials municipals. Aquests continguts es classifiquen en tres grups: cultura local online, activitats infantils i cultura en streaming per a families i adults.

CULTURA LOCAL

ACTIVITATS INFANTILS

CULTURA EN STREAMING

RECURSOS DE LA BIBLIOTECA

La Biblioteca Ca l'Oliveres ens recorda l'existència de l'eBiblio, el servei de préstec digital gratuït de les biblioteques públiques catalanes, que ofereix un extens catàleg de llibres, pel·lícules, curtmetratges i documentals als usuaris sense desplaçar-se. Web de l'eBiblio. Per a accedir a la plataforma s'ha de disposar del Carnet de la Biblioteca. Si no ets usuari, pots donar-te d'alta a la Xarxa de Biblioteques mitjançant un formulari web.

Altres recursos:

  • Menja't un conte! - @bibliotequesvo. Les biblioteques del Vallès Oriental ofereixen una sessió virtual de contes familiars, de dilluns a divendres a les 12h del migdia, en directe a l’Instagram @bibliotequesvo.
  • Recursos i activitats per a infants - Totnens: https://totnens.cat/. Totnens és un portal adreçat a famílies amb nens que els agradi fer activitats a fora o a casa. Hi trobareu activitats de cuina, decoració, jocs, imprimibles per pintar, manualitats... I activitats de Pasqua per fer amb els infants: ous de xocolata, decorar la mona, etc.
  • Teatre amb família - Escena Familiar: https://es-es.facebook.com/EscenaFamiliar.cat/. Descobreix tots els #JoGaudeixoACasa a EscenaFamiliar.cat. Aquests dies a casa necessitem més que mai la cultura i els espectacles, cal quedar-nos a casa, però també cal gaudir i divertir-se! 
  • Cinema - PUCK Cinema Caravana: https://www.puckcinema.com/. Podem gaudir de curtmetratges de qualitat i que despertaran l'esperit crític dels infants. Hi trobem una selecció per edats i també per a tots els públics. La PUCK Cinema Caravana porta allà on va pel·lícules d’animació d’aquelles que no se solen veure a la tele.

PROPOSTES EDUCATIVES DE LES ESCOLES BRESSOL

Les dues escoles bressol municipals, Nova Espurna i Palaudàries, han posat en marxa eines per continuar en contacte amb els infants i oferir recursos que ajudin a les famílies a passar els dies de confinament sense perdre el vincle amb les escoles. Els equips docents estan utilitzant l'eina Google Hangouts per mantenir una comunicació personalitzada amb les famílies a través de missatges, trucades o videoconferències. D'altra banda, han estrenat un compte d'Instagram, en el que diàriament publiquen propostes educatives per gaudir en família.


ACTIVITATS JUVENILS

La regidoria de Joventut està dinamitzant el jovent del poble a través del seu canal d'Instagram


RECERCA DE FEINA

Per altra banda, la Mancomunitat de la Vall del Tenes, a través del Servei d'Ocupació i Empresa (SEOVT), està publicant a les seves xarxes socials recomanacions per a aprofitar aquests dies per fer un bon currículum i que no s'aturi la recerca de feina. Instagram del SEOVT

Aquests són alguns exemples d'iniciatives municipals, que s'afegeixen a les de molts usuaris d'Internet, que ens poden ajudar a passar d'una manera més amena aquests dies d'obligat confinament a casa. 

Vídeos

La nostra cultura 6 | La BandelTenes

La nostra cultura 5 | La BandelTenes

La nostra cultura 4 | La Sella Ball de Diables

L'Esport a casa 28 | Sessió de steps 1

L'Esport a casa 27 | Sessió de GAC 3

L'Esport a casa 26 | Sessió de tonificació (tranquil·la) 4

Destacats