La Policia Local continua detectant infraccions relacionades amb la circulació de persones per la via pública

Última revisió 20-03-2020 09:31
20/03/2020

L'incompliment de les indicacions del Real Decret 465/2020 són sancionables. Les multes poden anar des de 100€ fins a 600.000€, en funció de la gravetat, i fins i tot poden imposar-se penes de presó. 

Durant el període en vigor de l'Estat d'Alarma, la Policia Local porta a terme controls per detectar infraccions relacionades amb les restriccions establertes al Real Decret 463/2020, especialment en relació a la circulació de vehicles i de persones a la via pública, i a l'obertura d'establiments. 

A dia d'avui, els agents ja han aixecat 28 actes per infraccions relacionades amb la circulació de persones per la via pública, que han tramitat a la Direcció General de la Policia, els quals valoren la infracció, la graduen i en determinen la sanció, perquè recordem que l'incompliment de les indicacions del Real Decret són sancionables.

Les multes poden anar des de 100€ fins a 600.000€, en funció de la gravetat, i fins i tot poden imposar-se penes de presó.

La Policia Local demana a tots els lliçanencs i lliçanenques que siguem conscients de la gravetat de la situació i que fem cas de la normativa vigent. D'aquesta manera, ens recorda que només es pot sortir de casa per anar a comprar aliments, desplaçar-se al lloc de treball o a instal·lacions sanitàries i per tenir cura de menors, gent gran o persones dependents.  

Us adjuntem un qüestionari del  CECAT-Centre de Coordinació operativa de Catalunya amb preguntes i respostes sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya, que us pot ser de molta utilitat per resoldre dubtes.

També us adjuntem un document on es detallen les possibles sancions durant aquest estat d'alarma, en funció de la gravetat de les infraccions i d'acord a diferents normatives. 

La Policia Local també informa que els establiments de venda de productes alimentaris resten oberts per garantir el subministrament d'aliments a tota la població. 

Controls policials
Controls policials