Tot a punt per a la instal·lació d'una antena de mòbils a la zona de Palaudàries

Última revisió 28-05-2019 11:31
28/05/2019

L’Ajuntament  i Telefonica signen el conveni que ho farà possible

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt ha signat un conveni amb Telxius Torres España SLU per a la instal·lació d’una antena de mòbil a la zona de Can Rovira Vell. Telxius és la filial de Telefónica encarregada de la construcció i gestió de les infraestructures de suport d’antenes del gegant de les telecomunicacions. L’antena s’ubicarà on es troben els dipòsits d’aigua del carrer Creu de Baduell. En concret, el que era l’antic dipòsit en alçada, ara en desús, s’ha reconvertit en una plataforma lliure sobre la que s’instal·larà la nova infraestructura. Actualment, els pilars d’aquest dipòsit ja acollien les antenes de l’empresa Eurona i de la Policia Local, les quals seran desplaçades a la part superior, seguint una política de compartició d’espais i sanejament visual.

L’acord acosta més que mai la solució definitiva a una històrica reivindicació veïnal dels barris de ponent, i per la que el consistori fa anys que treballa. L’Ajuntament està ara a l’espera de la presentació imminent del projecte constructiu per atorgar la corresponent llicència d’obres i que es puguin iniciar les tasques el proper juny.

La solució final acordada és el resultat d’un llarg procés de negociacions entre l’Ajuntament i Telefonica. L’emplaçament inicialment previst, al camí de la Creu de Baduell, entre Palaudalba i Can Rovira Vell, va ser descartat a última hora per l’empresa de telecomunicacions. Segons l’empresa, l’emplaçament definitiu acordat és preferible perquè, conjuntament amb una nova antena al dipòsit de Can Farnés de Lliçà de Vall, proporcionarà major i millor cobertura a tota la zona actualment sense servei.

 

Plataforma on s'instal·larà la nova infraestructura
Plataforma on s'instal·larà la nova infraestructura