Els carrers de Lliçà d’Amunt s’han omplert de gent per gaudir de la de la nostra Festa Gran, que enguany ha recuperat espais festius com l’Embarraca’t, les emblemàtiques proves de La Juguesca i ha comptat amb nombroses novetats.

">

Lliçà d'Amunt viu una Festa Major multitudinària

Última revisió 14-09-2022 12:04
14/09/2022

Els carrers de Lliçà d’Amunt s’han omplert de gent per gaudir de la de la nostra Festa Gran, que enguany ha recuperat espais festius com l’Embarraca’t, les emblemàtiques proves de La Juguesca i ha comptat amb nombroses novetats.

El dijous 1 de setembre, el pregó a càrrec de dibuixant lliçanenca Rocío Vidal marcava el  Toc d’inici de la Festa Major, una celebració que es va allargar fins el diumenge 11 de setembre a la nit, moment en que es feia públic el veredicte de La Juguesca, que donava la victòria, per quart any consecutiu, a la colla Skando.

Durant els onze fies festius s’han  succeït activitats per  a tots els públics, totes elles amb un gran èxit de participació.

El primer cap de setmana es va celebrar la 42a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, que va guanyar l’equip Congost Plàstics amb 512 voltes al circuit de Can Montcau. La part més institucional de la cursa va estar marcada per la presència del Ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, que van ser els encarregats de donar el tret de sortida a les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes.

El diumenge  4 de setembre va tenir lloc una de les novetats més important d’aquesta Festa Major, la celebració de les 50es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, que van portar a Lliçà d’Amunt les danses i la música de Bulgària i Kènia, que es van fusionar amb la cultura de casa nostra de la mà de la Colla del Ball de Gitanes i de la Colla de Gegants i Geganters de Lliçà d'Amunt.

Una altra novetat de l’edició va ser el Concert amb l’Orquestra Simfònica “VOZES” que es va celebrar el diumenge 11 a la tarda a l’Embarraca’t. Un projecte musico-social per a infants i adolescents, dirigit pel veneçolà Pablo González, que té per objectiu crear una orquestra i un cor on tots siguin iguals independentment dels recursos que tinguin.

La Festa també va comptar amb els actes tradicionals com el Sopar de les Àvies, enguany amb més de 400 comensals, una cinquantena d’àvies cuineres i unes convidades d’excepció: la cantant i actriu Beth Rodergas i la pianista i compositora Laura Andrés, també ens va acompanyar el Director de Serveis Territorials d'Ensenyament, Simó López.

En el marc del programa festiu s’han fet activitats per a tost els gustos i edats. Les tardes del 5 al 9 de setembre van tenir lloc els espectacles infantils, que van omplir de públic familiar l’era de la biblioteca. Els actes de cultura tradicional con la Ballada de Gegants i Geganters i el Correfoc també van tenir gran èxit de participació, així com el Concert i el Ball de Festa Major amb la Cobla Orquestra Montgrins, les competicions i exhibicions esportives i les exposicions artístiques inaugurades en el marc de la festa.

Les nits a l’Embarraca’t es van omplir de bona música, amb propostes per als i les joves, com els concerts de Capinàs, La Freak, P&P Sound DJS, Darkangels i el Vaparir Tour i, d’altres per als no tan joves, com Los Mojinos Escozíos, que van fer gaudir al públic amb el seu rock irreverent i carregat d’humor, Seguridad Social i el DJ Adrià Ortega.

La Juguesca va tornar amb més força que mai, un cop donat el tret de sortida, el dilluns 5 de setembre, les cinc colles participants no van tenir treva i van competir intensament per aconseguir la victòria, que un cop més es va emportar Skando amb 40 punts, seguits de Bisky amb 36, Can T’implora amb 29, Concos amb 25 i, en últim lloc, Sporting l’Olla amb 23.

El diumenge 11 de setembre, Diada Nacional de la Catalunya, es van portar a terme els actes oficials per commemorar la jornada i la XLV Festa d’Homenatge a la Vellesa, que va comptar  amb més de 400 avis i àvies participants.

Les entitats han tornat a jugar un paper protagonista a la nostra festa, organitzant i col·laborant en diversos actes del programa festiu i gestionant l’oferta gastronòmica de l’Embarraca’t. També cal destacar el patrocini de 16 empreses de Lliçà d’Amunt, que amb el seu suport han fet possible, un any més, la celebració de la nostra Festa Gran.

GALERIA D'IMATGES I VÍDEOS DE LA FESTA MAJOR 2022

Et pot interessar