La pluja d’intensitat forta caiguda en un temps breu pot provocar desbordaments o inundacions de rius, torrents, etc. La tardor és l’època de l’any en la qual aquest risc és més elevat a Catalunya.
Consells d'autoprotecció
DUPROCIM - Consells d'autoprotecció en cas d'inundacions i forts aiguats
Abans que arribi el període de pluges:
- Comprova on estan localitzats l'interruptor general del corrent elèctric i les claus de pas de l'aigua i del gas de casa teva.
- Prevén el deteriorament de la teulada i les terrasses per evitar filtracions que puguin afectar l'estructura de l'edifici.
- Revisa periòdicament la teulada i mantén nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats.
- En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, preveu mesures de protecció i disposa d'eines per treure l'aigua (bombes d'aigua, etc.).
- Tingues elements d'utilitat a mà, com ara un transistor, una llanterna, els medicaments indispensables, roba d'abric, roba de protecció (impermeables, botes d'aigua, etc.) i la documentació personal.
- Al cotxe, també és recomanable portar una llanterna, roba d'abric i roba de protecció per a l'aigua, una farmaciola i mapes de carreteres.
- No t'oblidis de portar el telèfon mòbil carregat: et permetrà demanar ajut en cas que pateixis una emergència.
Consulta les previsions meteorològiques i si t'has de desplaçar, consulta l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir:
- Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)
En situació d'emergència segueix les informacions i les indicacions de les autoritats. Informa't a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.).
Recorda: si necessites ajuda durant l'emergència, truca al 112.