Actualment, el Mercat Sertmanal compta amb més d'un centenar de parades que abasten una àmplia gamma de productes: pesca salada, fruita, verdura, planter, xarcuteria, formatgeria, venda de roba, estris de cuina, dietètica, marroquineria, bijuteria, calçat i cosmètica, que el fan un dels mercats setmanals més visitats dels voltants els diumenges al matí.
La ubicació es manté tal i com inicialment es va configurar: al carrer de l’Aliança, des del carrer de Folch i Torres fins a l'avinguda dels Països Catalans, i al llarg de l'avinguda dels Països Catalans, des del carrer de Barcelona fins a la rotonda del Tricentenari.
El mercat setmanal és una eina important de desenvolupament econòmic pel poble, que complementa el comerç tradicional.
Fira Tenes es un esdeveniment social, econòmic i cultural que va néixer el 2018 amb l’objectiu de promocionar l’entorn natural, agrícola, turístic e industrial de Lliçà d’Amunt, de les poblacions veïnes i, en conjunt, de la comarca del Vallés Oriental. Un espai de trobada on empresaris, productors i comerciants puguin establir nous contactes, ampliar la cartera de clients i presentar les darreres novetats dels seus productes a tots els visitants de la fira.
La Festa Major és un dels moments àlgids de la vida cultural i social del municipi, on s’aglutina molta gent al voltant dels actes que s’hi organitzen.
El segon dia festiu local coincideix amb la Festa Major de setembre. La festa gran del muncipi ofereix un agran ventall d'activitats per a tots els públic, organitzades per l'Ajuntament i les entitats: concerts, balls, cercaviles, exposicions, actuacions de cultura tradicional i popular, activitats per a nens i joves, i actes emblemàtics com el Sopar de les Àvies i les proves de La Juguesca.
Les 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes és una competició única al món, pel que fa al format de 24 hores amb motocicleta de no més de 50cc. Anualment una quarantena d’equips nacionals i internacionals participen en aquesta prova de màxima exigència, tant per als pilots com per a les seves màquines. Són 24 hores ininterrompudes sobre la moto, en un circuit molt tècnic en el que cal la màxima atenció i sobretot resistència. (Font: http://24hores.cat/ca/cursa)
En els seus anys d’història, la cursa de la Vall del Tenes ha esdevingut una prova mítica en la que s’han iniciat molts pilots de reconegut prestigi. Han pres, per exemple, la sortida en aquesta prova, Carles Cardús, Sito Pons o el sis vegades campió d’Espanya de motocros, Josep Alonso. També han corregut al circuit de Lliçà d’Amunt, els campions d’enduro, Oriol Mena, Xavier Galindo, Àlex Llobet o Xevi Puigdemont, a més d’alguns pilots de velocitat com Aleix Espargaró, que va participar en l’edició del 2012 i en la del 2014. (Font: http://24hores.cat/ca/cursa/historia)
La Festa de Carnaval compta amb una rua, encapçalada pel Rei Carnestoltes, i un concurs de disfresses.
La setmana prèvia a la Festa de Carnaval, el Rei Carnestoltes dicta, diàriament, uns manaments que tothom qui vulgui gaudir de la festa ha de seguir.
El dia del Patró del municipi, 7 de gener, és el primer festiu de l'any i se celebra amb una aplec a l'església de Sant Julià.
La regidoria de Cultura també organitza alguna activitat de caire festiu per commerar la diada.
A Lliçà d'Amunt, la Festa de Sant Antoni Abat és una tradició de més de 80 anys.
Els actes, organitzats per l'Ajuntament en col·laboració amb la Comissió de Sant Antoni, comencen amb un esmorzar al Pinar de la Riera, on també es concentren els participants de la cercavila dels Tres Tombs, que recòrre diferents carrers del municipi. A la plaça de l'Església, té lloc la benedicció dels animals i, seguidament, se celebra una missa en honor a Sant Antoni Abat.
El segon cap de setmana després de la primera Pasqua o Pasqua Florida arriba l'Aplec de Sant Valerià, abans se celebrava el segon diumenge després de Pasqua i era un dels aplecs més populars de la comarca.
L'ermita de Sant Valerià està situada dins el recinte de Can Coscó, situada a l'oest del terme municipal. Uns quants segles enrere, estava situada unes feixes més avall, però durant la guerra contra Felip V, l'ermita va quedar força malmesa i, per protegir-la, es va traslladar dins del recinte del mas Coscó. Així, la nova construcció data de principi del segle XVIII. Sant Valerià i Santa Cecília presideixen l'altar.
Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, arriben a Lliçà d’Amunt el divendres 5 de gener, amb els regals que petits i grans esperen amb il·lusió que els portin en aquesta nit màgica.
Ses Majestats comencen la visita al nostre poble per la zona de Palaudàries, després d'aquesta primera parada, els Reis Mags d’Orient comencen la Cavalcada pel centre urbà, des de la Biblioteca Ca l’Oliveres fins a l’Ajuntament. En aquest darrer punt, l’Alcalde rep Ses Majestats i, junts, surten al balcó de la Casa Consistorial, on els Reis Mags d’Orient reben la Clau, l’Estel i el Cor de Lliçà d’Amunt i llegeixen el pregó reial.