Emergències

 

Aquesta secció te l'objectiu de proporcionar informació per actuar de forma adequada davant les possibles situacions d’emergència que es puguin produir en el nostre municipi. 

El Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) estableix el marc orgànic i  funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns que se'n puguin derivar de les situacions d'emergència.

Consells genèrics per a les emergències

 

- Informa't i estigues atent a les prediccions meteorològiques, a l'estat de la xarxa viària i de transport públic. 

- Prepara't, tingues sempre a punt un equip d'emergència: la documentació, llanterna i piles de recanvi, una ràdio i piles de recanvi, el mòbil i carregador, una farmaciola i, si prens alguna medicació crònica imprescindible, també una capsa sencera. 

- Si has d'agafar el cotxe, informa't de l'estat de les carreteres, planifica el trajecte, equipa't i condueix amb prudència.

- Estigues atent als teus familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment la gent gran, perquè es protegeixin. 

- En cas d'emergència, truca al 112.

 

 

Les situacions d'emergència

Les situacions d'emergència són sobtades i, per tant, són difícils de controlar. Les emergències de gran impacte poden tenir una durada superior a la prevista i afectar el subministrament dels serveis bàsics (aigua, electricitat, gas, etc.) o fer necessària l'evacuació de la teva llar. En aquests casos és molt important que la teva família també estigui preparada per afrontar les emergències: 

  • Cal tenir un pla d'actuació familiar, que indiqui als membres de la família què fer, com comunicar-se i com trobar-se.
  • També cal tenir preparats equips específics d'emergència, amb els articles bàsics de supervivència, tant per als casos d'evacuació com per als casos d'aïllament temporal.

Què cal fer en cas d'emergència? Consells per a l'autoprotecció

Telèfons d'interès

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-11-2024 14:51