La història
El primer testimoni que tenim a Lliçà d’Amunt d’una entitat de cant coral, amb el nom de Orfeó Lliçaní, data de 1916.
Entre els anys 1923 i 1924 una colla d’homes de Lliçà d’Amunt decideixen aplegar-se per formar un petit cor i cantar les caramelles cada Pasqua. Uns anys més tard, el 1928, aquesta societat se la coneix com a Secció Coral L’Aliança i entra a formar part de la Federació dels Cors de Clavé.
A la primavera de 1932 es va estrenar el primer estendard que va desaparèixer durant la guerra civil. A partir d’aquí la tasca del Cor de Clavé quedà suspesa.
L’any 1945 es reprengué l’activitat del Cor formant una Junta presidida per Josep Martí Pou essent el director el Mestre Bonaventura Guasch.
L’any 1953 es va celebrar la inauguració i benedicció del nou estendard, essent apadrinat per la senyora Dolors Relats Codina de Can Malé i el senyor Josep Feliu Prats, propietari de la Industria Linera, amb una gran festa a la pista de L’Aliança.
Amb motiu de les primeres misses solemnes de Mn. Lluís Bonet i Mn. Pere Relats el setembre de l’any 1957, el Cor de Clavé reforçat per veus femenines va estrenar la missa Pontificalis de Perosi.
El Cor a més de cantar les caramelles per Pasqua, celebrava altres activitats com la Festa Anyal, algunes sortides i alguns anys s’elegí la seva Pubilla.
L’última etapa del Cor de Clavé s‘hi van incorporar veus femenines.
Han sigut presidents de l’Entitat els senyors Josep Martí, Vicenç Villanueva, Pere Valls, Joan Pou i Josep Cladellas.
L’any 2000 es va inaugurar el bust d’Anselm Clavé a la petita plaça davant l’Ajuntament.
El dia 5 de juny de 2011 el senyor Josep Cladellas va rebre la medalla de la Federació dels Cors de Clavé i el 24 de juny de 2014 li va ser entregada per la mateixa Federació la medalla pel seu treball, al Palau de la Música Catalana.
La Creu de Sant Jordi fou concedida a l’Entitat el 17 de juliol de 2018 i lliurada de mans del President de la Generalitat. I l’any 2022 aquesta Entitat la cedeix al poble de Lliçà d’Amunt.
Font: Grup l’Abans