Pel període de màxim risc, que va del 15 de juny al 15 de setembre, enguany tornem a comptar amb tot un seguit de mesures i actuacions rellevants: la difusió d’un Ban municipal; el suport al dispositiu local de vigilància i extinció d’incendis, proporcionat per Protecció Civil de Lliçà d’Amunt (dos vehicles, 6-10 efectius, diàriament); el Pla de Vigilància Complementària d’Incendis Forestals, dirigit per la Diputació de Barcelona (ruta diària per Santa Eulàlia, Lliçà d’Amunt i Lliçà de Vall, 15 de juny-1 de setembre); el manteniment de camins forestals, amb participació de l’Ajuntament i l’ADF, i l’ajut econòmic de la Diputació; i el control de fogueres de Sant Joan i Sant Pere.
Atès que el manteniment de les franges de protecció contra incendis forestals es va fer el 2019 i que, seguint les recomanacions tècniques de la Generalitat de Catalunya es tracta de feines preventives a executar cada dos anys, enguany no es farà aquest manteniment ni es farà la campanya de control del desbrossament de la vegetació de parcel·les privades sense edificar. Ambdues feines s’hauran de repetir el proper any 2021.
Fogueres de Sant Joan i Sant Pere
Les persones que vulguin fer fogueres durant aquestes revetlles caldrà que sol·licitin autorització a l’Ajuntament o a la Policia Local, com ja s’ha fet en d’altres anys. Tanmateix, si es produeix una situació d’alt risc d’incendi en aquelles dates, la Generalitat de Catalunya podria decretar la prohibició de totes les fogueres.
Atenció: l’ús de coets pirotècnics està prohibit a TOT el municipi per l’alt risc de calar foc al caure.