L’activitat principal serà la representació de l’obra de teatre itinerant “Catalunya, princesa meva”, que no es feia des del 2018.

">

Celebració de la festivitat de Sant Jordi

Última revisió 13-04-2022 09:10
12/04/2022

L’activitat principal serà la representació de l’obra de teatre itinerant “Catalunya, princesa meva”, que no es feia des del 2018.

“Catalunya, princesa meva”

“Catalunya, princesa meva” es representarà el dissabte 23 d’abril a partir de les 19h.

En aquest espectacle, que explica la llegenda de Sant Jordi, diferents entitats locals s’enfronten al drac, elaborat pels nens i nenes de les escoles del poble, en diferents escenaris. En aquesta ocasió, però, no-més hi haurà dos escenaris on es desenvoluparà la llegenda: la plaça de l’Església, on es portarà a terme tota la representació, i l’aparcament del carrer de l’Aliança, on tindrà lloc la  cremada del drac. Una cercavila enllaçarà els dos emplaçaments. 

Els personatges principals i secundaris són interpretats per veïns i veïnes del poble, una vintena de persones, dirigides per Txell Roda, que s’estrena en la direcció.

Les entitats que hi participaran enguany seran: la Colla de Gegants, la Colla de Diables Vall del Tenes, el Ball de gitanes, l’Ateneu l’Aliança, la Bandeltenes, els Diables La Sella i Tocats per la Sardana. L’elaboració del Drac de Sant Jordi està organitzada per l’Ateneu l’Aliança, amb el suport econòmic de l’Ajuntament, i compta amb la col·laboració de tots els infants dels centres escolars del municipi. L’edició d’aquest any inclou, com sempre, algunes novetats i sorpreses que només es podran desvelar assistint a la re-presentació.
“Catalunya, princesa meva”, que no es feia des del 2018, és esperada per la ciutadania i cada edició compta amb la participació activa d’actors i actrius i d’entitats del poble, però també d’espectadors, tant del municipi com vinguts d’altres pobles veïns, atrets per la singularitat d’aquest acte. Esperem que el temps sigui propici i puguem gaudir d’aquesta representació.

Espectacle d’animació i danses

Abans de la representació de “Catalunya, princesa meva”, la companyia Bufanúvols oferirà un espectacle d’animació i danses, a les 17.30h a la plaça de l’Església.

Es tracta d’un espectacle amb moltes cançons participatives, instruments dels cinc continents que els participants poden tocar i danses tradicionals.  Els Bufanúvols conviden el públic a deixar-se portar per l’alegria de les diferents melodies i els dansaires segueixen les coreografies senzilles i vistoses guiades per la mestra balladora del grup; danses catalanes, occitanes, irlandeses, portugueses, africanes, israelianes…

“La Habitación de Verónica”

La regidoria de Cultura també ha organitzat una obra de teatre per l’endemà, diumenge 24 d’abril, a les 18h, a l’Ateneu l’Aliança.

Es tracta de l’obra de teatre “La Habitación de Verónica” a càrrec de la companyia de teatre amateur Dinàmics Teatre. El preu és gratuït, però l’aforament limitat, per això cal sol·licitar les entrades entre l’1 i el 24 d’abril, a través del web municipal o trucant a la regidoria de Cultura (93 841 52 25; ext. 3).

‘La habitación de Verónica’ és una de les obres més representades del seu autor, Ira Levin. “Una parella que s’acaba de conèixer passa un dia en un poble als afores de la gran ciutat. El senyor i la senyora Mackey se’ls acosten sorpresos per la gran semblança entre Susan i una noia anomenada Verónica que va morir fa anys. Els Mackey demanen a Susan que encarni durant una sola hora a Verónica per alleujar el patiment d’una germana de Verónica, ja vella i senil, que mai ha acceptat que la seva  germana estigui morta.”

Activitats de Sant Jordi a la biblioteca

TALLER: “ENQUADERNACIÓ D’APROFITAMENT I RECICLATGE CREATIU”

Dijous 21 d’abril a les 18h tindrem un taller d’enquadernació i creació per recuperar, reciclar, transformar i donar segones i terceres oportunitats als llibres que ja no es poden utilitzar perquè estan massa deteriorats. Practicarem i aplicarem el reciclatge creatiu a l’enquadernació per crear peces úniques a partir de diferents parts d’aquests llibres. Llibres vells que es convertiran en nous quaderns i llibretes.

Adreçat a tot tipus de públic, adult, jove, i infants a partir de 4 anys acompanyats d’un adult. Tindrà una durada de dues hores i anirà a càrrec de Marta Soley de Dolça Llibreta.

REVETLLA DE SANT JORDI AMB L’ESPECTACLE PER A ADULTS “EL DIT A LA LLAGA”

Divendres 22 d’abril la biblioteca ha organitzat un espectacle per a adults que porta per títol “El dit a la llaga” a càrrec de la narradora professional Jordina Biosca.

La coneguda actriu i narradora Jordina Biosca ens presentarà una nova proposta de contes per a adults. “El dit a la llaga” són històries d’aquelles que parlen de la família, del govern, de la democràcia i de vells amb escopetes a l’espatlla. Històries per riure i per mos-segar-se els llavis. Riure per desdramatitzar i viure les angoixes de la societat amb una mica més d’alegria. Successos tan inesperats que al capdavall resulten tant o més lògics que allò que suposadament haurien d’haver estat. I entremig, una mica de dramatisme. 

Un espectacle d’humor, amb textos de literatura contemporània d’autors com Alfred Polgar, Joan Esculies, Slamomir Mrozek i Francesc Pujols entre d’altres.

“El dit a la llaga” és un espectacle d’històries contemporànies, tant li fa el temps que faci que van ser escrites: poc o molt, arreu passa el mateix i les bajanades d’ahir són les bajanades d’avui i la vida segueix sense fer massa cas ni del temps que passa ni de les modernitats que ens envaeixen. Es miri com es miri però, tot és de rabiosa actualitat. Jordina Biosca ha participat en diversos festivals, cicles de narració, poesia i teatre d’arreu del país i de l’Estat espanyol a part d’actuacions continuades en programacions estables per tot Catalunya. Compagina els espectacles amb la formació per adults i joves en el món de la narració i la lectura en veu alta. Dirigeix des del 2005 el Festival “Eva, en veu alta”, festival internacional de narració i tradició oral.

“SONS DE FAULES” AMB LA BOTZINA

El “Contes al vol” de la biblioteca per aquest mes d’abril coincidirà amb la diada de Sant Jordi i podrem gaudir de l’espectacle “Sons de faules” a l’era de la biblioteca. 

Els lliçanencs Toni Cuesta i Joana Moreno, de La Botzina, ens oferiran un concert dedicat a nenes i nens a partir de 3 anys, on es combina la narració de contes amb la música. Tres faules ens mostraran aquest tipus de relats i el so dels instruments ens ajudaran a captar la màgia de les històries.

I després de l’espectacle es podrà elaborar una petita manualitat de Sant Jordi. No us ho perdeu: dissabte 23 d’abril a les 11h

OBSEQUI D’UNA ROSA

La biblioteca obsequiarà amb una rosa de Sant Jordi a tothom que faci préstec el dissabte 23 d’abril de 10h a 14h (fins acabar existències).

TROBADA AMB L’ESCRIPTOR GRANOLLERÍ XAVIER BARROSO

Dimarts 26 d’abril a les 18h, l’autor de “L’Avinguda de les il·lusions” visitarà la Biblioteca Ca l’Oliveres i parlarà amb els participants al Club de lectura  i amb tothom que vulgui sobre la seva novel·la. 

Xavier Barroso és escriptor i guionista de ficció, nascut a Granollers, ha cursat estudis de Marqueting digital i Comunicació audiovisual.

“L’Avinguda de les il·lusions” és la seva primera novel·la, una novel·la emocional i convulsa, que retrata l’època de la Barcelona del 1909. La protagonista és la Francisca, una dona que es va avançar al seu temps.

Les germanes Romero arriben a la ciutat en plena Setmana Tràgica per servir a casa dels Puig. Els treballadors lluiten als carrers per unes condicions més dignes mentre la classe alta s’aferra als seus privilegis. La Francisca té un caràcter indomable i el cap ple de pardals, somia ser artista i una vida més lliure que la que la societat li ha destinat. Aviat coneixerà en Joan, un jove anarquista que li robarà el cor i li descobrirà la màgia del Paral·lel. La Francisca jugarà amb les seves lleialtats en una Barcelona revolucionària i en plena ebullició teatral. Coneixerà el costat més fosc de la ciutat, viurà la humiliació, la soledat, la traïció i un amor impossible que marcarà la seva vida. Però no renunciarà mai al seu somni. En una època on les dones ni tan sols tenien dret al vot, la Francisca serà sempre una dona lliure.

Altres activitats

Per altra banda, l’Espai Jove El Galliner també ha organitzat activitats relacionades amb Sant Jordi dins de la seva programació mensual. I, els nens i nenes del Consell d’Infants han organitzat un espai d’intercanvi de llibres per al divendres 22 d’abril, de 17.30 a 19.30h, a l’exterior de la biblioteca.

 

Et pot interessar