Ajudes per a l'arranjaments d'habitatges

Última revisió 28-01-2020 14:06
28/01/2020

Un any més, la Diputació i l’Ajuntament han portat a terme actuacions d’arranjament de l’interior d’habitatges de persones grans amb un cost total de 14.601,75€ assumits per aquestes dues administracions.

El Programa d’Arranjament d’Habitatges és un programa d’ajudes de la Diputació de Barcelona, que compta amb la col·laboració dels Ajuntaments, per garantir les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes, mitjançant l’ajuda per a la realització de reformes bàsiques en els interiors dels habitatges.

Aquest programa d’ajuts s’adreça de manera específica a persones de 65 anys o més amb reconeixement de discapacitat i persones majors de 80 anys que viuen soles o amb altres persones grans, totes elles empadronades al municipi i identificades pels Serveis socials municipals per trobar-se en situació de fragilitat per qüestió d’edat, salut i/o manca d’autonomia personal, discapacitat i/o dependència, o situació de vulnerabilitat. La situació de necessitat social de la persona beneficiària per a la realització de
les activitats de la vida diària és convenientment valorada pels Serveis Socials municipals.

Les obres consisteixen en substitució de la banyera per un plat de dutxa o adaptacions de banyera o dutxa; canvis d’aixetes; substitució o adaptació del WC o del lavabo; eliminació del bidet o d’altres elements per facilitar la mobilitat; tractament antilliscant de paviments; i col·locació d’ajudes tècniques.

Per al període 2018-2019, Serveis Socials de Lliçà d’Amunt ha recollit diferents demandes, de les quals s’han assignat 8 arranjaments fins ara. El cost total dels arranjaments del 2019 ha estat de 14.601,75 €, finançats en part per la Diputació. L’Ajuntament,
però, ha assumit l’import que correspondria pagar al beneficiari, alliberant-lo d’abonar cap quantia econòmica.

Per a més informació sobre el programa o per sol·licitar-lo, cal adreçar-se als Serveis Socials municipals.