Aquest estiu continua el servei de menjador solidari

Última revisió 26-08-2020 14:24
25/08/2020

Enguany, els beneficiaris han estat una seixantena de nens i nenes, i una vintena de persones grans, amb un cost per l'Ajuntament de més de 15 mil euros.

L’estiu del 2015, l’Ajuntament va iniciar un projecte, promogut per la regidoria d’Acció social, que tenia com a objectiu donar servei de menjador a domicili durant l’estiu als nens i nenes amb menys recursos econòmics i que habitualment disposen de beca de menjador durant el curs escolar. D’aquesta manera, es garantia que aquests nens i nenes més vulnerables poguessin continuar fent un àpat equilibrat al dia. I, per donar un major abast social al projecte, es va integrar com a beneficiari d’aquesta iniciativa al col·lectiu de persones grans del municipi que viuen soles o bé es queden en situació de desemparament durant l’època estiuenca. D’aquesta manera, se’ls feia una visita diària que tenia una doble finalitat, l’alimentació i el suport social d’aquestes persones en situació de risc. Aquest servei a les persones grans es va decidir mantenir al llarg de l’any (els nens i nens ja disposen de beca de menjador durant el curs escolar).
Aquest estiu, l’Ajuntament, a través de la regidoria d’Acció social, ha tornat a oferir el servei de menjador solidari durant l’estiu.
Aquest any, els beneficiaris d’aquesta iniciativa, sufragada econòmicament per l’Ajuntament, han estat 62 nens i nenes (amb un import total de 15.360€), i 22 persones grans, usuaris dels Serveis Socials Municipals, que són els encarregats d’avaluar i fer la concessió del servei.
La novetat d’aquesta edició ha estat que, en comptes de repartir els aliments diàriament als domicilis dels beneficiaris, s’han lliurat targetes moneder amb l’import global d’aquests mesos d’estiu. Només s’ha mantingut el repartiment dels aliments en el cas de les persones grans, un repartiment que compta amb la col·laboració altruista de persones voluntàries del municipi.

Servei de menjador solidari a domicili
Servei de menjador solidari a domicili