Del 19 al 27 de novembre se celebra la 14a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. A Lliçà d’Amunt, una bona pràctica que afavoreix la reducció de residus i evita el malbaratament alimentari és la donació diària d’aliments que fa el Grup Bon Preu al Rebost Solidari, el banc d’aliments del municipi.

">

El Grup Bon Preu col·labora amb el Rebost Solitari contra el malbaratament alimentari

Última revisió 24-11-2022 14:33
24/11/2022

Del 19 al 27 de novembre se celebra la 14a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. A Lliçà d’Amunt, una bona pràctica que afavoreix la reducció de residus i evita el malbaratament alimentari és la donació diària d’aliments que fa el Grup Bon Preu al Rebost Solidari, el banc d’aliments del municipi.

A l’octubre de 2019, l’Ajuntament i el Grup Bon Preu van signar un conveni de col·laboració per a la donació d’aliments frescos i envasats que no es destinen a la venda, ja sigui per danys estètics a l’envàs o embolcall o perquè tenen una data de caducitat propera, tot i ser perfectament aptes pel consum humà.

Sis dies per setmana, les persones voluntàries del Rebost Solidari són les encarregades de gestionar la recollida dels productes als supermercats Bon Preu i Esclat situats al municipi. Diàriament recullen entre 5 i 10 quilos d’aliments envasats, frescos i productes de fleca.

Aquestes xifres representen, per una banda, evitar la generació d’unes 2 tones anuals de residus alimentaris i contribuir a reduir el malbaratament alimentari. I, per altra banda, donar suport alimentari a totes les famílies i persones del  nostre municipi usuàries del Rebost.