La Biblioteca Ca l’Oliveres se suma a la celebració de la Setmana de la Ciència i proposa activitats gratuïtes al voltant de la ciència i la tecnologia.
La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, organitza la 24a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre arreu de Catalunya i que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la divulgació de la ciència i tecnologia.
La Setmana de la Ciència està adreçada a tots els públics i l’assistència i participació a les activitats és gratuïta.
L’objectiu de la Setmana de la Ciència és apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i promoure les vocacions científiques entre els més joves.
Podeu consultar les activitats que s’hi organitzen en el següent enllaç: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/activitats.asp
La Biblioteca Ca l’Oliveres sesuma aquesta celebració i organitza una sèrie d’activitats gratuïtes al voltant de la ciència i la tecnologia. Es comptarà amb la col·laboració de persones i empreses del municipi com Leroy Merlin i la doctora
en Biologia Maria Soley. També hi tindran lloc els tallers Biblio-Lab sobre Leonardo da Vinci.
- EXPOSICIÓ: “Caixes niu” del Grup Ornitològic de la Vall del Tenes (GOT)
- Del 4 al 28 de novembre
- Algunes espècies d’ocells, especialment els insectívors, fan el niu en cavitats. Amb les caixes niu els facilitem un espai per criar i ells ens ajuden a controlar les poblacions d’insectes.
- Dijous 7 de novembre a les 19h: Visita guiada a l’exposició a càrrec de Lluís Gascó del GOT.
- L’HORA DEL VERMUT A CA L’OLIVERES: “Cuina i ciència”
- Dissabte 9 de novembre a les 12h
- Taller d’esferificacions i una experiència amb gelatines. A càrrec d’Axel Bidon-Chanal Badia, professor Serra Húnter del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació.
- BIBLIOLAB: “Crea un invent de Leonardo amb Lego Wedo”
- Dilluns 11 de novembre de 17:30h a 19:30h
- Aquest 2019 fa 500 anys de la mort de Leonardo da Vinci, un gran inventor, creador de màquines i artista del Renaixement. Per això, li volem fer un tribut amb aquest taller, on l’objectiu serà crear una de les seves màquines. Ho farem amb Lego i amb un motor, i podrem escollir el material per construir-la, depenent de l’edat dels participants. A càrrec d’Edukem-nos. Adreçat a nens i nenes de 7 a 9 anys.
- Places limitades.
- TALLER FAMILIAR: “Toca toca: El món dels insectes”
- Dimarts 12 de novembre: 1a sessió: de 17:30h a 18:30 2a sessió: de 19h a 20h.
- Tindrem l’oportunitat de conèixer, veure de prop i tocar diferents tipus d’insectes com insectes pal, mantis, escarabats, aranyes, grills, llagostes, papallones, etc. A càrrec de Sergi Romeu de Fasmids. Adreçat a famílies amb infants a partir de 4 anys.
- Inscripció prèvia. Places limitades.
- BIBLIOLAB “A vista d’ocell. La màquina voladora de Leonardo”
- Dimecres 13 de novembre de 17:30h a 19:30h Observem el vol dels ocells tal com va fer Leonardo da Vinci?
- En aquest taller començarem per dibuixar com són les ales i la cua dels ocells al volar i, a partir d’aquest model, construirem una reproducció a escala de la màquina voladora de da Vinci (amb fusta, roba, filferro fils...) que podrem penjar del sostre de l’habitació. Tot experimentant, podrem comprendre la genialitat d’aquest artista del Renaixement. A càrrec del Taller. Adreçat a nens i nenes a partir de 7 anys.
- Places limitades. Inscripció prèvia.
- XERRADA: “Domòtica... la teva casa connectada”
- Dijous 21 de novembre a les 19h
- Es parlarà de la seguretat a casa a través de la domòtica. Amb la col·laboració de la botiga Leroy Merlin de Lliçà d’Amunt.
- Cal inscripció prèvia. Places limitades.
- El dissabte 23 de novembre a la botiga Leroy Merlin de Lliçà d’Amunt es realitzarà la part pràctica on es mostraran els diferents productes relacionats amb la domòtica.
- XERRADA: “Alimentació: obesitat i diabetis”
- Dimarts 26 de novembre a les 19h
- Parlarem d’alimentació saludable, de com l’obesitat pot portar problemes greus de salut i de la restricció calòrica relacionada amb el procés d’envelliment. En definitiva, ens adonarem que és millor una dieta equilibrada per mantenir millor el nostre organisme. A càrrec de Maria Soley, doctora en Biologia.