CuEmE, Cultura emprenedora a l'escola.
">Ahir diumenge, els grups de 5è A i B de l'escola Rosa Oriol van vendre al mercat els productes de les seves respectives cooperatives escolars creades en el marc del projecte CuEmE, Cultura emprenedora a l'escola.
El Mercat setmanal dels diumenges va ser el punt triat per l’alumnat dels dos grups de cinquè per vendre al públic les seves creacions. Les dues cooperatives van aconseguir vendre tota la producció.
Un cop feta la venda, les cooperatives hauran de retornar el capital inicial als membres i destinaran part dels beneficis a col·laborar amb entitats sense ànim de lucre.
És la segona vegada que l’escola Rosa Oriol posa en marxa el programa CuEmE de la Diputació de Barcelona, que fomenta la cultura emprenedora a les escoles i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Aquest programa educatiu compta amb la col·laboració del Servei d’Empresa i Ocupació de la Vall del Tenes (SEOVT), l’Ajuntament i altres agents socials del territori (empreses, entitats i persones).
L’objectiu principal és treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria a través de la simulació real de la creació i gestió d’una cooperativa.
El projecte es va iniciar a principis de curs amb l’aprenentatge de què és i com funciona una empresa. Tot seguit, els alumnes van formar les seves pròpies cooperatives i van començar a treballar en equip en la simulació real dels diferents departaments d’una empresa: idea del negoci a desenvolupar, imatge corporativa, finançament, distribució dels rols, la producció i, finalment, la venda dels productes.