Les escoles bressol consumeixen verdures i hortalisses ecològiques i de proximitat

Última revisió 27-01-2020 10:19
27/01/2020

Aquesta iniciativa combina una bona pràctica ambiental, la millora de la salut a través de l’alimentació i la promoció de l’agroecologia i els productes agrícoles de productors locals.

El mes de novembre, després d’organitzar-ho durant uns mesos, i fruit de la voluntat de promoció de l’agroecologia i els productes agrícoles de proximitat, les dues escoles bressol municipals van començar a incorporar verdura i hortalisses ecològiques en els aliments que es donen als infants, que en alguns casos són produïts en una finca local amb certificació de producció ecològica, Can Quimet Gall.

Els productors agrícoles locals implicats en el projecte han estat l’Oriol Canadell, la cooperativa la Kosturika i el mateix Can Quimet Gall. Per una qüestió pràctica relacionada amb el baix volum de demanda i la necessitat de repartiment, s’ha arribat a un acord per tal que el primer any, com a experiència pilot, fos la finca de Can Quimet Gall qui s’ocupés de fer el proveïment i repartiment del producte.

Un altre aliment que es planteja incorporar en breu als menús és el iogurt fabricat a Granollers amb llet ecològica produïda a Can Joans, un altre productor local del nostre municipi.

Aquesta iniciativa, que combina una bona pràctica ambiental amb una millora de la salut a través de l’alimentació, també és una de les accions que contempla l’Estudi estratègic de dinamització agrícola de la Vall del Tenes, encarregat per la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes amb el suport dels quatre municipis integrants, Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells.

Verdures i hortalisses
Verdures i hortalisses