El passat diumenge, Lliçà d’Amunt va acollir les 50enes Jornades Internacionals Folklòriques que van comptar amb la participació de grups de Bulgària i Kènia, acompanyats per la Colla del Ball de Gitanes i de la Colla de Gegants i Geganters de Lliçà d'Amunt.

">

Lliçà d'Amunt acull les 50enes Jornades Internacionals Folklòriques

Última revisió 06-09-2022 10:22
06/09/2022

El passat diumenge, Lliçà d’Amunt va acollir les 50enes Jornades Internacionals Folklòriques que van comptar amb la participació de grups de Bulgària i Kènia, acompanyats per la Colla del Ball de Gitanes i de la Colla de Gegants i Geganters de Lliçà d'Amunt.

Prèviament a l’inici del Festival, l’Alcalde, Ignasi Simón, i el regidor de Cultura, Albert Iglesias van rebre a l’Ajuntament els membres dels diversos grups internacionals participants, els representants de les entitats locals i el director del Festival i vicepresident d’Adifolk, Oriol Ramírez.

El regidor de Cultura va ser l’encarregat de donar-los la benvinguda i va recordar en el seu discurs que Lliçà d’Amunt va esdevenir seu de les primeres jornades internacionals de Folklore fa 50 anys.  El regidor es va mostrar molt satisfet per la realització d’aquest festival que fa possible “que la cultura de casa nostra s’enllaci amb la d’altres d’indrets del món”. Per finalitzar, va agrair la feina i el compromís de les entitats locals, la Colla del Ball de Gitanes i de la Colla de Gegants i Geganters de Lliçà d'Amunt, que ajuden a enfortir el teixit cultural i associatiu del nostre poble.

Per la seva part, el director  de les Jornades Internacionals Folklòriques, Oriol Ramírez, va agrair el suport de l'Ajuntament per la realització del festival al municipi i per la seva labor en la  internacionalització de la cultura popular.

El Pavelló d’Esports va ser l’escenari escollit per al Festival, que es va dividir en dos blocs d’actuacions dels quatre grups participants. Les colles de petits i de joves del Ball de Gitanes van ser les encarregades d’inaugurar el Festival.

Seguidament, va actuar Folk Dance Ensemble Detelini, un grup de dansa folklòrica procedent de Bulgària, amb un repertori de danses de totes les sis regions etnogràfiques de Bulgària, principalment de la regió de Tràcia.

La Colla de Gegants i Geganters de Lliçà d'Amunt ens van delectar amb la seva música i el Ball de Gegants amb el Julià, la Montserrat i el Xavi Calamar.

El grup procedent de Kènia, Tarumbeta Africa Cultural Group, va fer gaudir el públic assistent amb les seves danses d’estil tribal a ritme de tambors i acompanyats per cants dels propis ballarins. Aquest grup és va crear a Nairobi per mantenir i difondre el folklore kenià.

Les 50enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya organitzades per Adifolk (Associació per a la Difusió del Folklore) tenen per objectiu la cohesió entre els pobles del món mitjançant una de les expressions més representatives de la cultura popular, la dansa.