Les sessions, amb els tres col·lectius protagonistes (ciutadania, entitats i grups polítics), es portaran a terme de setembre a desembre. També s'ha posat en marxa el procés a través de la plataforma de participació "Participa311 – Decidim".
L’Ajuntament ha decidit obrir la participació a finals d’aquest 2021 per debatre, redactar i aprovar un Pla Local d’Habitatge que endreci les prioritats del municipi en aquesta matèria.
Aquest procés participatiu posarà a la deliberació de la ciutadania, entitats i grups polítics una diagnosi de l’estat de l’habitatge a Lliçà d’Amunt, d’acord amb el treball previ d’un equip expert redactor basat en estadístiques i del treball de camp. PortaCabot és l’empresa que ha d’elaborar el Pla Local d’Habitatge i que també portarà a terme el procés participatiu. Els participants podran portar a terme propostes d’actuacions a executar per l’Ajuntament.
Aquestes propostes d’actuacions seran estudiades i aniran en consonància amb els diferents objectius estratègics i línies d’actuació que reflectiran l’orientació del pla.
El procés participatiu del Pla Local d’Habitatge preveu definir, doncs, les polítiques municipals en aquest àmbit i permetrà fer front als nous reptes de Lliçà d’Amunt per als propers 6 anys. Aquesta eina de decisió col·lectiva permetrà recollir totes les propostes, idees i coneixement dels diversos actors i facilitarà l’aprovació d’un projecte global de caire estratègic.
El present pla i el seu procés participatiu, que posarà sobre la taula no només els reptes sinó també les demandes i necessitats quant a l’habitatge a Lliçà d’Amunt, s'ha posat en marxa aquest setembre i s'allargarà fins al desembre.
Les sessions amb entitats i polítics es van realitzar el 16 i el 20 de setembre, respectivament. Aquesta primera fase de diagnosi es complementarà amb una sessió oberta a la ciutadania, que es farà presencialment a la Biblioteca Ca l'Oliveres, el proper dijous 7 d'octubre, a les 19 hores. Les persones que vulguin assistir a la sessió hauran d'inscriure's en línia a través d'aquest enllaç: llam.cat/proceshabitatge.
Finalitzada aquesta fase d’anàlisi participada es faran tres sessions més de propostes d’actuacions amb els mateixos actors de la primera fase durant el mes d’octubre.
En la mateixa línia, s'ha obert una eina de participació, a través de la plataforma “Participa311 – Decidim”, que és la sala de màquines per a la comunicació i la difusió del procés, i per al plantejament de propostes a títol individual o en representació de diferents col·lectius més enllà de les sessions esmentades. En aquest espai trobareu un qüestionari que permet afegir posicionaments i propostes des de la lliure expressió de qualsevol empadronat o empadronada al municipi. El qüestionari pregunta sobre l’habitatge al municipi, en termes de disponibilitat, oferta, preus, equipament, problemàtiques associades, etc. D’aquesta manera, el Consistori tindrà l’oportunitat d’escoltar propostes de diferents col·lectius i actors amb motivacions, sensibilitats i necessitats diverses i establirà aquelles actuacions que més s’adeqüin per a satisfer-les.
La Plataforma Participa311 és una plataforma web per a la creació i gestió de processos i espais de participació. L’Ajuntament estrena aquesta plataforma amb el procés participatiu relatiu al Pla Local d’Habitatge.