S'habilita una segona plaça d'aparcament per a la recàrrega de vehicles elèctrics

Última revisió 03-07-2019 14:52
03/07/2019

Aquest matí s'ha pintat una segona plaça d’aparcament reservada per a la recàrrega de vehicles elèctrics a l'aparcament del carrer de l'Aliança, al centre urbà.

El punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, instal·lat el juliol de 2017, permet carregar dos vehicles a la vegada, tot i que inicialment només es va habilitar una plaça com a prova pilot per veure l’ús per part de la ciutadania.

Durant aquest temps, el volum de càrregues s’ha anat incrementant, passant de 74 càrregues el 2017 a 204 el 2018 i en el que portem d’any 2019 s’han fet un total de 260 càrregues.

La bona acceptació d’aquesta infraestructura ha motivat habilitar una segona plaça d’aparcament reservada per a la recàrrega de vehicles elèctrics i també obre la porta a la instal·lació de nous punts de recàrrega a altres indrets del municipi, continuant així amb l’aposta de l’Ajuntament per fomentar la compra de vehicles elèctrics i híbrids entre la ciutadania. El vehicle elèctric contribueix a reduir el soroll i les emissions locals de NOx, PM10 i d'altres contaminants, millorant la qualitat de l'aire allà on circula el vehicle, amb els beneficis per a la salut que això comporta.

Recordem que el punt de recàrrega de vehicles elèctrics funciona amb connectors tipus 2 o "Mennekes" i és totalment gratuït, el temps màxim de recàrrega és de dues hores.

Com iniciar la recàrrega?

En primer lloc, cal disposar d'un telèfon intel·ligent o smartphone amb lector de codis QR. Per iniciar la recàrrega el primer pas és escanejar el codi QR d'una de les dues tapes dels connectors i introduir l'usuari i la contrasenya, el connector seleccionat s'activarà i s'iniciarà la recàrrega.

En cas que la persona usuària no estigui donada d'alta en el servei es pot fer a través del mateix codi QR a l'opció "registra't" i omplint el formulari. Un cop efectuada l'alta del servei, la persona usuària rebrà les dades d'accés per correu electrònic (usuari i contrasenya) i es podrà iniciar el procediment de recàrrega.

Tot aquest procés està explicat en l'apartat d'instruccions del punt de recàrrega.

Les dades de registre serveixen per a tots els punts de recàrrega gestionats per Estabanell Energia, que es poden consultar a través del web: https://www.e-mobilitat.cat/.

El telèfon d'incidències és el  900 250 260.

Places reservades per a la recàrrega de vehicles elèctrics
Places reservades per a la recàrrega de vehicles elèctrics