Viu el Nadal a Lliçà d'Amunt

Última revisió 03-01-2020 11:40
31/12/2019

Aquest mes de gener continuen les activitats que l’Ajuntament i entitats locals han organitzat per les festes de Nadal 2019-2020, que s’allargaran fins al 5 de gener; ara és el torn de la Festa i el Concert de Cap d’Any, i l’arribada dels Patges i el Carter Reials, i de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

Gran Festa de Cap d’Any

L’ateneu l’Aliança ha organitzat una gran festa per donar la benvinguda al 2020, que començarà després de les campanades, a les 00.45h del dimecres 1 de gener, i comptarà amb música amb els djs residents. L’entrada té un cost de 10€ i també dóna dret a consumició. Més informació al web www.lalianca.cat.

Concert de Cap d’Any

Lliçà d’Amunt també donarà la benvinguda al 2020 amb un concert gratuït, el dimecres 1 de gener a les 20h al Pavelló d’Esports, a càrrec de la Bandeltenes. Aquesta formació musical ens oferirà un repertori variat estilísticament.

L’Oficina dels Somnis i la Visita del Carter Reial

Els dies previs a la seva arribada, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient instal·laran l’Oficina dels Somnis a la Biblioteca Ca l’Oliveres, on el Patge Xumet i la Patgessa Amèlia recolliran les cartes que els nens i nenes hagin escrit als Reis
Mags. L’Oficina dels Somnis serà a la biblioteca el dijous 2, el divendres 3 i el dissabte 4 de gener, de les 17h a les 20.30h. Paral·lelament, els Centres Cívics de Palaudàries i Ca l’Artigues comptaran amb la visita del Carter Reial, que recollirà les cartes dels nens i nenes de la zona per als Reis Mags i les farà arribar a l’Oficina dels Somnis.

El Carter Reial visitarà el Centre Cívic de Palaudàries el divendres 3 de gener, de les 18h a les 20.30h. Aquesta visita anirà acompanyada d’activitats infantils i berenar, tot organitzat per les associacions veïnals de Can Rovira Nou, Can Rovira Vell i Sud, Palaudalba, Can Roure i Can Salgot, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

La visita del Carter Reial al Centre Cívic de Ca l’Artigues serà el dissabte 4 de gener, de les 11h a les 14h, juntament amb activitats infantils i esmorzar, tot organitzat per l’associació veïnal de la Serra, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient

Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, arribaran a Lliçà d’Amunt el diumenge 5 de gener, amb els regals que petits i grans esperen amb il·lusió que els portin en aquesta nit màgica.

Ses Majestats començaran la visita al nostre poble a les 16h al Centre Cívic Palaudàries en un acte organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de les associacions veïnals de Can Rovira Nou, Can Rovira Vell i Sud, Palaudalba, Can Roure i Can Salgot.

Després de la visita a Palaudàries, els Reis Mags d’Orient començaran la Gran Cavalcada pel centre urbà, des de la Biblioteca Ca l’Oliveres, amb una sortida espectacular, fins a l’Ajuntament, en un recorregut amb carrosses carregades
de regals, caramels i molta màgia.

Abans de començar la Cavalcada, però, Ses Majestats rebran en audiència privada els 10 nens i nenes d’entre 4 i 9 anys empadronats al municipi afortunats en el sorteig celebrat entre tots els que van fer préstec de llibres a la biblioteca entre el 9 i el 20 de desembre i van omplir una butlleta amb aquesta finalitat.

La Cavalcada seguirà el següent recorregut: carrers de Castelló de la Plana (18h), Folch i Torres (18.30h, a la plaça de Catalunya), Aliança (18.45h) i Anselm Clavé (19.15h, davant de l’Ajuntament). En aquest darrer punt, l’Alcalde
rebrà Ses Majestats i, junts, sortiran al balcó de la Casa Consistorial, on els Reis Mags d’Orient rebran la Clau, l’Estel i el Cor de Lliçà d’Amunt, llegiran el pregó reial i s’oferirà un espectacle final per a tots els assistents.

Pista de patinatge sobre gel

Per primera vegada a Lliçà d’Amunt, aquest Nadal es podrà patinar sobre gel en una pista de més de 200 metres quadrats, que estarà situada a la plaça de Julià Martí i Pou. Per imaginar-vos les dimensions, podem dir que hi caben
50 persones patinant al mateix moment. Hi serà fins el dimarts 7 de gener, de dilluns a divendres de 16h a 20h i els dissabtes i diumenges de 10h a 14h i de 16h a 20h. El preu serà de 3€ per persona i donarà dret a mitja hora de patinatge i al lloguer de patins. Altres ofertes es podran consultar al mateix espai. Hi haurà monitors de pista. Els dies 25 de desembre i 1 de gener la pista romandrà tancada. Serà obligatori l’ús de guants d’hivern per accedir a la pista.

Nadal inclusiu

Aquest Nadal, l'Ajuntament de Lliçà d’Amunt col·labora amb la plataforma Club Mamas G per portar a terme la campanya “cues inclusives” amb l'objectiu de facilitar l'accessibilitat a les activitats nadalenques dels infants que tinguin alguna diversitat funcional perquè les puguin gaudir de la  millor manera possible.

D’aquesta manera, a les activitats infantils de la programació de Nadal, en les que es puguin produir cues, es col·locaran cartells amb la imatge de la campanya i la persona responsable de l’activitat donarà prioritat de pas a l’infant que ho necessiti acompanyat d’una persona adulta si es requereix.

Les activitats que tenen previst integrar les cues inclusives són:

  • Pista de gel
  • El Tió més gran
  • Parc de Nadal
  • Els Pastorets
  • L’Oficina dels Somnis
  • Visita del Carter Reial (Centres cívics de Ca l’Artigues i Palaudàries)
  • Els Reis Mags arriben a Lliçà (Palaudàries)

Amb questa iniciativa es promou la inclusió i es normalitza la convivència de tots els infants que pateixen algun tipus de diversitat funcional, ja sigui permanent o puntual.

Recordeu que s’utilitza l’etiqueta #ViuelNadalaLliçà per a totes les notícies relacionades amb Nadal que es publiquen a les xarxes socials municipals