Un recorregut per una de les valls més ben conservades i de més valor ecològic del municipi. Així mateix, la gran diversitat d’ecosistemes i el canvi de perspectiva continu, de ben segur faran que la sortida sigui una de les més boniques i variades.
Masia situada a un quilòmetre de la Sagrera i prop del torrent al qual dóna nom. Les primeres referències són del segle XV, tot i que segurament el mas és anterior. Actualment l’edifici està tancat dins un pati, i forma un bonic conjunt amb les construccions annexes: masoveria, corts, quadres i pallisses. Cal destacar la porta principal d’arc de mig punt dovellada amb carreus ben tallats, la finestra de l’habitació de la dreta, d’arc carpanell amb l’interior lobulat i les impostes amb el cap de dos homes barbuts acompanyats per animals. A dins, una gran cuina amb llar de foc central i un antic escó de fusta al lateral.
Neix a les fondalades de la urbanització de Can Farell i acaba al riu Tenes a l’alçada del camp de futbol. És un torrent curt i de cabal variable segons l’abundància de pluges. És notòria la seva riquesa vegetativa, bàsicament representada en dues parts: el tram entre Can Bosc i Can Malé, on el llit és ample, amb una explotació de pollancres i una gran quantitat i varietat de plantes de ribera (api de torrent, créixens, cua de cavall, etc.); i la part més alta, més estreta, però amb una vegetació molt més selvàtica (canyers, saüquers, nogueres, etc.) Quant a la fauna, també notem una gran quantitat i varietat d’aus: des dels típics ocells de torrent (rossinyols, mallerengues, merles, etc.) fins a una gran quantitat d’aus i mamífers que s’abeuren al torrent, sobretot a l’estiu quan l’aigua escasseja.
El curs més alt del torrent queda encaixat entre les serres de Ca l’Artigues i Can Sanalla. A mitja alçada d’ambdues serres, s’hi troben diverses cases antigues (unes actualment habitades i d’altres en runes), on la gent vivia del conreu de les feixes, ja que s’havien d’anar adaptant al relleu del terreny, i utilitzaven -quan era possible- l’aigua del torrent per regar. Exemple d’aquestes cases són: can Janars, can Caponet, can Carena, can Tiret, can Seguer, can Rodó, can Roget, etc.