El Pla local educatiu Educ360 recull la proposta estratègica que ha de vertebrar la política educativa del municipi durant el quadrienni 2022-2026. La seva finalitat és millorar la situació i les oportunitats educatives que ofereix Lliçà d’Amunt des d’una visió integral de l’educació i l’impuls d’una xarxa d’aprenentatge connectat, promovent la construcció d’un escenari de corresponsabilitat i treball en xarxa i transversal.
L’objectiu principal del procés d’elaboració del Pla local educatiu va ser desenvolupar una anàlisi de la situació socioeducativa actual al municipi de Lliçà d’Amunt i dissenyar un pla d’acció amb propostes als objectius prioritzats. A nivell metodològic, una de les principals premisses va ser la cerca de representativitat i la implicació de diferents agents polítics i socioeducatius del territori en la diagnosi de la situació de partida, l’elaboració de propostes del pla d’acció i la validació del pla. Per això, ses van crear diferents espais de debat, reflexió conjunta i participació al llarg de cadascuna de les fases del procés de treball. Tot aquest procés va estar coordinat per un Grup Motor format per personal polític i tècnic de la Regidoria d’Educació, la tècnica referent de la Diputació de Barcelona i l’equip de la consultora contractada.
El procés de treball es va dividir en cinc fases compreses entre els mesos de gener i octubre de l’any 2021.
La mostra d’aquestes va ser d’un total de 949 alumnes i 706 famílies.
El Ple Municipal de 27 de gener va aprovar per unanimitat la ratificació del Pla Educatiu Local de Lliçà d’Amunt, que marca les polítiques i les accions en matèria educativa fins el 2026.
Seguiment del Pla d'Acció: