Servei comunitari

Des de fa un temps, la Generalitat va incloure a la normativa dels instituts que tots els alumnes de 3r i 4t d’ESO havien de complir un cert temps del seu currículum al servei a la comunitat. Aquest projecte es diu Servei Comunitari i els nostres instituts també l’han de complir.

El Servei Comunitari comprèn una part d’aprenentatge que es realitzarà dins l’horari escolar i un servei actiu a la comunitat que es durà a terme fora d’aquest horari, d’acord amb les necessitats de l’entitat amb què es col·labora, on l’alumnat posa el seu coneixement i competències al servei dels altres, aprèn a ser un ciutadà des de la pràctica.

Els objectius d’aquest projecte són:

  • Desenvolupar la competència social i ciutadana, afavorint una actitud crítica i compromesa davant la societat, per tal d’esdevenir membres actius en  una societat catalana democràtica i participativa.
  • Desenvolupar habilitats relacionades amb el disseny i realització de projectes i amb el treball d’equip.
  • Donar a conèixer a l’alumnat i les seves famílies la xarxa associativa i les entitats de l’entorn,  per tal de promoure la participació dels joves.
  • Promoure el treball en xarxa entre els diferents agents educatius de l’entorn.
  • Donar una resposta educativa a les necessitats emergents de l’entorn escolar.
  • Augmentar la participació en el teixit associatiu i les entitats de caire social per fomentar el compromís amb la construcció d’una societat més justa, cohesionada i arrelada al territori.

El paper de les entitats

Les entitats són imprescindibles per portar a terme els projectes de Servei Comunitari. La seva diversitat a cada territori fa que ofereixin una oferta concreta, però la seva identificació i coneixement són bàsiques per formar una xarxa sòlida. Les entitats socials i educatives són les que poden oferir als centres educatius, des de la seva activitat quotidiana, l’espai on desenvolupar el servei comunitari.

La finalitat principal és donar a conèixer les necessitats bàsiques del seu municipi,ajudant-los a integrar-se al poble i col·laborar amb les diferents entitats fent un servei a la comunitat adquirint un compromís cívic ajudant a desenvolupar els seus coneixements i les seves capacitats.

SI US INTERESSA PARTICIPAR-HI POSEU-VOS EN CONTACTE AMB LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ

 

Punts de prestació

Seu de la Regidoria d'Educacióc. de Rafael Casanovas, 8, 1a planta 08186 - Lliçà d'AmuntTel. 93 841 52 25Fax. 93 841 41 75llam.educacio@llicamunt.catHorari
de dilluns a divendres de 9 a 14 h

Imatges

Documents adjunts

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14-01-2019 13:43