Taller familiar "Geni i figura. Descobrim la Niki de Saint Phalle"

La Biblioteca Ca l’Oliveres ens proposa un taller anomenat “Geni i figura. Descobrim la Niki de Saint Phalle”, que forma part de la programació del Dia Internacional de les Dones.

El taller planteja un joc amb l’autoretrat i la representació del nostre propi cos des d’una perspectiva lúdica, defugint convencionalismes, cànons i estereotips. Per fer-ho, ens inspirarem en l’obra de la Niki de Saint Phalle, una de les primeres grans artistes feministes del segle XX. A través d’una nova representació del cos femení, l’erotisme i les grans figures mítiques, aquesta artista qüestionà els cànons socials i de bellesa establerts i reivindicà l’empoderament de la dona i el seu paper a la societat.

El taller, a càrrec de CATÀRTIC, va adreçat a famílies amb infants de 6 a 11 anys.

Qui és Niki de Saint Phalle?

Fou una escultora, pintora i cineasta francesa. Va néixer a Neully, una localitat prop de París. Saint Phalle va crear “shooting paintings” (quadres tirotejats) a principis dels anys 60. Aquestes obres eren bosses de polietilè de pintura amb forma humana cobertes de guix blanc. Després disparava a les obres perquè s’obrissin les bosses de pintura i es creés la imatge. Després dels “shooting paintings” va arribar un període en què va explorar els diferents rols de la dona. Feia nines de mida natural de dones, com núvies i mares donant a llum. Estaven fetes sobretot de guix sobre una estructura de filferro i joguines de plàstic, i després es pintaven tot de blanc. Inspirada per l’embaràs de la seva amiga va començar a utilitzar les seves obres per considerar figures femenines arquetípiques en relació amb el seu pensament sobre la posició de les dones a la societat. La seva expressió artística de la proverbial dona normal es va anomenar ‘Nanas’.

01/03/2022
93 860 71 16
Gratuït
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01-03-2022 12:56