Lliçà d'Amunt amb UcraïnaDavant el conflicte bèl·lic a Ucraïna i el context de crisi humanitària que se’n deriva, l’Ajuntament està posant en marxa diverses accions per ajudar el poble ucraïnès.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local del passat dilluns 7 de març va aprovar una Declaració municipal que condemna enèrgicament la invasió militar injustificada de la Federació Russa i expressa la seva solidaritat amb el poble ucraïnès, a més de reafirmar el compromís de Lliçà d’Amunt amb la pau, el diàleg, el respecte i els drets humans com a valors fonamentals de la nostra societat.

A la mateixa Junta es va acordar una aportació econòmica de 5.000 euros a la Campanya Crisi Ucraïna del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que es destinarà a atendre diversos fronts com l’assistència a les rutes de fugida, la cobertura de necessitats bàsiques, el desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès, accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida i suport a projectes executats per entitats humanitàries i solidàries.

A banda d’aquestes actuacions, l’Ajuntament està treballant per posar a disposició de les administracions i associacions que hi treballen en el procés d’acollida les places disponibles del pisos d’emergència social amb els que compta actualment. En el cas de les famílies lliçanenques que han contactat amb la regidoria de Cooperació i Migració per a l’acollida a títol individual de població ucraïnesa, l’Ajuntament els hi farà l’acompanyament en tot allò que sigui necessari.

Pel que fa a les manifestacions de condemna a l’atac, el passat 1 de març, l’Ajuntament s’hi va adherir a la Declaració institucional de la Federació de Municipis de Catalunya de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau, amb una concentració davant de l’Ajuntament. El dimecres 9 de març també va tenir lloc una concentració silenciosa de cinc minuts davant de l’Ajuntament, promoguda per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

La situació d’Ucraïna ha generat nombroses mostres de solidaritat de veïns i veïnes que volen ajudar les persones que es veuen atrapades en aquest conflicte bèl·lic i també les que busquen refugi. Amb l’objectiu d’unificar i canalitzar les vies d’ajuda, l’Ajuntament ha creat aquest espai web, que s'anirà actualitzant, amb informació sobre les diverses formes de col·laboració.

COM PUC AJUDAR?

Aportacions econòmiques a través d'organitzacions que treballen sobre el terreny

Una de les formes més ràpides i efectives de col·laborar amb la població afectada és fent aportacions econòmiques a les entitats que treballen sobre el terreny.


Punts de recollida d'aliments i material

L'Ajuntament de forma coordinada amb el Consolat d'Ucraïna a Barcelona ha organitzat una recollida d'aliments i material. És important consultar el document de material necessari abans de fer aportacions.

  • Dates: del 14 al 25 de març
  • Llocs i horaris:
    • Centres Cívics de Ca l’Artigues i  Palaudàries: de dilluns a dijous, de 15 a 21 h i divendres de, 15 a 19.45 h.
    • Pavelló d’Esports Municipal: de dilluns a divendres, de 9 a 12 h i de 17 a 21 h.

Voluntariat

L'Ajuntament fa una crida solidària de persones voluntàries que vulguin col·laborar amb campanya. Les persones que facin la inscripció en línia formaran part d'una bossa de voluntariat i se'ls contactarà per ajudar en moments puntuals, segons les necessitats.


Acollida

L'Ajuntament està treballant per posar a disposició de les administracions i associacions que hi treballen en el procés d’acollida les places disponibles del pisos d’emergència social amb els que compta actualment. En el cas de les famílies lliçanenques que han contactat amb la regidoria de Cooperació i Migració per a l’acollida a títol individual de població ucraïnesa, l’Ajuntament els hi farà l’acompanyament en tot allò que sigui necessari.

Al web de la Generalitat de Catalunya s'ha publicat informació referent als canals  per a l'acollida de famílies i/o menors sense tutors legals.


Informació

Si necessiteu més informació sobre les vies de col·laboració podeu adreçar-vos al correu electrònic: llam.voluntariat@llicamunt.cat

Lliçà d'Amunt amb Ucraïna - vies de col·laboració
Lliçà d'Amunt amb Ucraïna - vies de col·laboració